Libya Temsilciler Meclisi Dışişleri Bakanı Dayri Katar'da

Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi hükümetinin Dışişleri Bakanı Muhammed ed-Dayri, Katar'daki temasları kapsamında, Dışişleri Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ile bir araya geldi.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Dayri ve beraberindeki heyetin, başkent Doha'da mevkidaşı Atiyye ile görüşmesinde, Libya'daki son gelişmelerle güvenlik ve istikrarın sağlanması konuları ele alındı.
Görüşmede, Libya'da siyasi çözüme ulaşma konusunda "ötekileştirmeden diyalog dilinin önemine" vurgu yapıldı.
Devrimin ardından siyasi istikrarın sağlanamadığı Libya'da, geçen Mayıs ayında emekli General Hafter'in Zintan merkezli milis gruplarla başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata'daki devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus'taki merkezi yönetim tarafından engellenmişti.
Olayların ardından biri Tobruk'ta (Temsilciler Meclisi) diğeri Trablus'ta (Milli Genel Kongre) olmak üzere iki meclisin faaliyete geçtiği ülkede, başkentteki Milli Genel Kongre'nin desteklediği Libya Şafağı (Fecr-i Libya) Koalisyonu ile Tobruk Temsilciler Meclisi'nin destek verdiği Hafter'e bağlı "Onur Operasyonu" koalisyonu arasındaki çatışmalar devam ediyor.
Kaynak: AA