Anadolu Öğrenci Birliği 3. Gençlik Buluşmaları

Gaziantep'te gerçekleştirilen Anadolu Öğrenci Birliği 3. Gençlik Buluşmaları, "Gençlik ve Ahlak" konulu sempozyumla başladı.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezindeki sempozyum, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından, Anadolu Öğrenci Birliği'nin (AÖB) tanıtım filmi sinevizyonda izletildi.
Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, sempozyumda yaptığı konuşmada, bilginin insanlığın ortak malı olduğunu belirtti.

"İlim Çin'de de olsa alın" düsturunun ilime ve bilime yönelik bakışa ufuk çizdiğini söyleyen Aldemir,"Yeni yeni çatışmacı, ötekileştirmeci bir kültürden; inşa eden, ihya eden, imar eden noktaya doğru yol almaya başladık. Aile, cemiyet ve cemaat, şirket ve devletlerin geleceği, yetiştirecekleri sorumluluk sahibi, yetenekli, davası olan gençlerin varlığına bağlıdır" dedi.

Bugünün gençlerinin yarının geleceği olacağına vurgu yapan ve gençlere önerilerde bulunan Aldemir, şöyle konuştu:
"Siz gençler özgürlük ve adalet kavramlarına karşı her zamankinden daha çok duyarlı olmanız gerekir. Nitekim genç, fıtratı itibariyle devrimcidir, muhafazakarlaşamaz. Muhafazakarlık devrimcinin ölümüdür. Gençliği muhafazakarlaşan toplumlar, dinamizmini kaybeder ve zamanla çürürler. Gençler, içinde yaşadığı toplumun vicdanı, yüreği olmalıdır. Haksızlıkların, hukuksuzlukların, düzensizliklerin, adaletsizliklerin, bir düzene ve adalete dönüşmesi için bilinç örgütlenmesiyle yeniden bir inşanın teşkilatlanmasını yapmalıdır."
Gençlerin Türk tarih ve medeniyetini hakkettiği yere taşıyacağına inandığını söyleyen Aldemir, şöyle devam etti:
"Atalarımız gibi büyük bir coğrafyada yaşamanın hayalini kurmak zorundayız. Sınırlarınızı unutmayın ki arzın sonsuz genişliğine taşıyın. Etrafınıza sykes-picotların, kapitalistlerin, emperyalistlerin çizdiği sınırlarla, bir kısım mülkiyet hırslarının etrafınıza meslek hırslarının ördüğü duvarlarla özgürlüğünüzü, özgünlüğünüzü ve yeryüzünün genişliğini daraltmayın. Tarih ve medeniyetimizi hakkettiği yere taşıyacak olan hep beraber siz gençlersiniz. Unutmayalım ki tarihini bilmeyen, coğrafyasında başkalarının çizdiği sınırlarda yaşamak zorunda kalacaktır. Kimler tarafından ve nasıl yıkıldığımızdan mutlaka haberdar olmamız lazım. Onun için yakın tarih bilincine sahip olmamız gerekir. Kendi yaşadığı coğrafyanın yakın tarihini bilmeyen bir insanın İslami ve insani mücadele vermesi mümkün değildir."
İslam dünyasında gençlerin suni bir takım tartışmaların içerisine çekilmeye çalışıldığını öne süren Aldemir,"Aramıza mezhep, ırk, coğrafya, iktisadi bir takım sorunlar, fitneler ekiliyor. İslam adına başlar kesiliyor, kardeşler birbirine düşman ediliyor. İslam coğrafyası emperyalistlerin sattığı silahlarla bir bir talan ediliyor" dedi.

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Anadolu Öğrenci Birliği Ortaöğretim Komisyon Başkanı Adem Er ile öğrenciler Rojin Yanık ve Muharrem Temel de konuşma yaptı.
Programda, Suriyeli öğrencilerden oluşan "Kardelen Grubu", Halep Üniversitesine yönelik bombalı saldırıda hayatını kaybeden öğrenci ve annesinin yaşanmış hikayesini konu alan "Taala" adlı skeci sahneledi. Suriyeli öğrenciler şiir okudu.
Programın 3 gün süreceği bildirildi.

Kaynak: AA