Uetd'nin 'Avrupa'daki Barış ve Kardeşliğe Kan Veriyoruz' Kampanyası

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD), "Avrupa'daki Barış ve Kardeşliğe Kan Veriyoruz" sloganıyla düzenlediği kampanya kapsamında, Almanya'da Türk vatandaşları Rheinland-Pfalz eyaletindeki Worms kentinde Kızılhaç'a kan bağışında bulundu.

UETD Ludwigshafen Şube Başkanı Hakan Bilik, AA muhabirine yaptığı açıklamada Avrupa'daki Türk toplumunun son günlerde yaşanan gelişmelere duyarsız kalınmaması gerektiğini söyledi.

UETD Genel Merkezi'nin başlattığı kampanyayı şube olarak desteklediklerini aktaran Bilik, "Son zamanlarda göçmen ve İslam karşıtı eylemler malum. Aslında buna dikkat çeken bir mesaj vermek istedik. Bu tür olayların İslam veya Türkler ile alakalı olmadığını göstermek için bu kampanyaya katıldık" dedi.

Bilik, bu tür kampanyalarla sadece Paris'teki değil, dünyanın her yerindeki terör olaylarına dikkat çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Kan bağışında bulunanlardan Hüseyin Aydın, kampanyanın Avrupa'daki Türkler'in toplumun parçası olduğunu göstermesi açısından önemli olduğuna işaret etti ve bunu bir insanlık görevi olarak kabul ettiğini dile getirdi.
Kampanya kapsamında "Bir tarafta kanla ölüm yağdıranlar, diğer tarafta kanla hayat verenler, tarafını seç", "Kan acil değil, devamlı ihtiyaçtır" ve "Barış ve huzura kan ol, hasta insanlara can ol" sloganlarının kullanılacağı bildirildi.

Avrupa'daki Türkler'den kan vermek isteyenlerin bulundukları bölgelerde UETD şubelerine müracaat etmeleri istendi.

Kaynak: AA