İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Güldal Açıklaması

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Güldal, 2015 yılında il genelindeki organik tarım faaliyetlerinin daha da yaygınlaştırılacağını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada Güldal'ın il ve ilçe müdürlüklerinde çalışan organik tarım birimi personeliyle bir araya geldiği bildirildi.

İzmir'deki organik tarım faaliyetlerine ilişkin yürütülen çalışmaların ele alındığı toplantıda konuşan Güldal, Türk tarımı için vazgeçilmez olan İzmir'in organik tarım için de önemli bir merkez olduğunu kaydetti.

Güldal, kentin organik tarımdaki hedeflerini yükseltmesi gerektiğini ifade ederek, personelden organik tarımı yaygınlaştıracak projeler hazırlamalarını istedi.
"2015 yılında il genelindeki organik tarım faaliyetlerinin daha da yaygınlaştırılacağını" belirten Güldal, organik tarımın yaygınlaştırılmasının yanı sıra tüketicide de organik ürün bilincinin oluşturulması için okul aktiviteleri, kahve toplantıları gibi çeşitli organizasyonların yapılabileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA