Burhan Kuzu: Sırrı Süreyya şeytanlık peşinde

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu "Sırrı Süreyya Önder şeytanlık peşinde." dedi.

Burhan Kuzu: Sırrı Süreyya şeytanlık peşinde
Burhan Kuzu: Sırrı Süreyya şeytanlık peşinde
TBMM Genel Kurulu'nda dört eski Bakan hakkında 'Yüce Divan' oylaması sırasında HDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve bazı milletvekilleri ile sohbet etti. Bu kare tartışma konusu olurken, Burhan Kuzu canlı yayında Sırrı Süreyya Önder'la arasında geçen diyalogu anlattı.

Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu "Türkiye'nin Nabzı Programı"na konuk olan Burhan Kuzu, Sırrı Süreyya Önder hakkında da çarpıcı sözler söyledi.

Kuzu, HDP'li Önder'in şeytanlık peşinde olduğunu söylerken, oylama öncesi Önder'in yanına gelerek oyunun rengini öğrenmek istediğini belirtti.

Burhan Kuzu şu ifadeleri kullandı;

SIRRI ŞEYTANLIK PEŞİNDE


Sırrı şeytanlık peşinde. Geldi yanıma 'Hocam sen Allah'tan korkarsın, peygamberi bilirsin.' diyor ve beni en ince noktamdan vuruyor. 'Nasıl oy vereyim, ne dersen onu vereyim' diyor. Onun derdi benim niyetimi öğrenmek. 'Ya dedim Sırrı bak benim üzerime gelme, ben garip adamım, benim anam babam yok' dedim.

ALLAH ŞEYTANI YARATTI DA,SENİ NİYE YARATTI

Ben oyumu kullandım. O kuyrukta bekliyor ve oradan böyle yapıyor bana. Sanki aramızda bir anlaşma var da filan gibi... Lan oğlum, Allah şeytanı yarattı, seni niye yarattı falan dedim. Öyle bir muhabbet oldu.

ADAY OLMALARINA ENGEL YOK

Burhan Kuzu, 4 eski bakanla ilgili "yeniden aday olabilirler mi?" sorusuna ise "Onu ben bilemem. Ama aday olmalarında bir engel yok." dedi.

BEYAZ GAZETE