Köyceğiz'de Belediye Geri Dönüşüm Atölyesi Kurdu

Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadın Akademisi bünyesinde kurulan geri dönüşüm grubu atölye çalışmalarına başladı.

Köyceğiz'de Belediye Geri Dönüşüm Atölyesi Kurdu

İlk olarak da en çok atık olarak doğayı kirleten şişe ve gazete kağıtlarından başladı.

Çeşitli ev kullanım araçları ve dekoratif ürünler yapmaya başladı.

Kadın ,Akademisi geri dönüşüm grubu yeni bir proje ye daha imza atmış oldu.İş atölyeleri ile Aykut Oray Kültür ve Sanat merkezinde hizmet veren ve yaptığı organizasyon ve sergilerle gözde bir yer haline gelen kültür merkezinde, geri dönüşüm dışında dekoratif taş,ahşap boyama, ipek böceği koza,keçe,3 boyutlu resim ve sanat atölyeleri ile kadın akademisi çatısı altında hizmet üreten merkeze yerleşik yabancılarında ilgisi gün geçtikçe artıyor.

Kültür ve sosyal İşler Müdürü Halil Karanfiloğlu, yaptığı açıklamada; "2015 yılında merkezimizde 11 farklı kadın grup çalıştayı ve 11 atölye çalışması ile tüm Türkiye 'ye örnek çalışmalarımız olacak müjdesini verdi. Belediye Başkanımız Kamil Ceylan'ın her ay bir sanat ve kültür faaliyeti ile yıl boyu etkinlikler ve sergiler açmamız yönündeki emirlerini en üst seviyede gerçekleştirecek kadın gönüllüler ve dayanışma içinde çalışan kadın akademisi ile birlikte yerel ve ulusal çalışmalarımız olacağı müjdesini şimdiden verebilirim .Çünkü Köyceğiz'de yaşayan kadınlar kendisine destek olana emeğini fazlası ile vererek üretiyor. Üretilen ürünler kültür merkezi bahçesinde kurulan Hanımeli Pazarında satışa sunuluyor" dedi.

Kaynak: İHA