Adana Aliyesinde Zabıt Katiplerine Uyap Eğitimi

Adana Adliyesi'nde göreve yeni başŸlayan zabıt katiplerine yönelik Ulusal Yargı AğŸı Projesi (UYAP) kullanımıyla ilgili eğŸitim verildi.

Adana Cumhuriyet BaşŸsavcılığŸı'ndan yapılan açıklamaya göre, yeni görevlendirilen 50 zabıt katibine günlük bir saatten Bilgi İşŸlem MüdürlüğŸü UYAP Birim Sorumluları Bülent Tırpan ve Mehmet Nuri YoldaşŸ tarafından verilen eğŸitim bir ay sürecek.
EğŸitim kapsamında BaşŸsavcılığŸa bağŸlı birimler SoruşŸturma, bakanlık muhabere, ilamat-infaz, adli emanet, muhabere, idari işŸler bürolarının ekranları hakkında bilgiler verilecek. EğŸitim boyunca, yazışŸmalardan ifade alma işŸlemlerine, dosya tevzi ve arşŸivlemeden cezaevi işŸlemlerine kadar tüm adli işŸlemlerin yürütüldüğŸü UYAP sisteminin kullanımı ile ilgili hangi işŸlemin nereden yapıldığŸı, nasıl kullanıldığŸı konularında personel eğŸitilecek.
Adalet hizmetlerinin en hızlı, güvenli ve verimli şŸekilde yürütülmesi için faaliyete geçirilen UYAP eğŸitimi alan personelin, bu sayede mesleğŸe kısa sürede adaptasyonunun sağŸlanması amaçlanıyor. Adliyede personeline ayrıca Adalet BakanlığŸı tarafından da zaman zaman uzaktan eğŸitim sistemiyle UYAP ile ilgili güncel eğŸitimler veriliyor.
Adana Cumhuriyet BaşŸsavcısı Ali Yeldan, verilen eğŸitimin, yeni personelin işŸi doğŸru ve hızlı bir şŸekilde öğŸrenmesinin adliyenin işŸ yükünün hafiflemesi, vatandaşŸa daha hızlı hizmet verilmesi açısından önemli olduğŸunu belirtti.

Yeldan, yeni personelin alacağŸı bu eğŸitimle hem işŸe adaptasyonu hem de vatandaşŸlara daha hızlı ve güvenli kamu hizmeti vermesinin sağŸlanacağŸını ayrıca önümüzdeki günlerde adliyede danışŸma masaları ve ön büroların da hizmete gireceğŸini ifade etti.

 
Kaynak: AA