Yapı Kredi Worldcard Türkiye ve Kıta Avrupası'nda Birinci

Yapı Kredi Worldcard, The Nilson Report'un Aralık 2014 raporuna göre kredi kartları alacak bakiyesi sıralamasında Türkiye ve Kıta Avrupası'nın birinci markası seçildi.

Yapı Kredi açıklamasına göre, The Nilson Report'un 44 yıldır sürdürdüğü ve tüm dünyayı kapsayan son raporunda, kredi kartları alacak bakiyesinde 8 milyar 750 milyon dolarlık hacmiyle Türkiye'de birinci olan Yapı Kredi, dünyada ise 43. sıraya yükseldi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Nazan Somer Özelgin, Türkiye'nin ilk kredi kartı Worldcard'ın 27 yıldır liderliğini sürdürdüğünü, The Nilson Report tarafından yapılan araştırmanın da bu durumu teyit ettiğini belirtti.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) 2014 yılı verilerinin de Türkiye'deki liderliklerini işaret ettiğini vurgulayan Özelgin, şunları kaydetti:
"Yapı Kredi World, kart hamili cirosunda yüzde 18,6, POS cirosunda yüzde 20 ve kredi kartı adedinde yüzde 17,9 ile geçtiğimiz yılı da lider tamamladı. Worldcard ile kredi kartı olmanın çok daha ötesinde, sektör lideri ve yenilikçi yaklaşımına yakışan bir kimlik ile daima sektörü ilklerle tanıştırdık. Çoklu-marka pazarlama iş birlikleri, taksit puan uygulamaları, chip&pin, e-ticaret çözümleri, temassız ve mobil ödemeler gibi müşterinin ihtiyacına yönelik çok sayıda yeniliği hayata geçirdik. Elbette bunların tamamı müşterinin hayatını kolaylaştıran heyecan verici gelişmelerdi. Ancak en heyecan verici dönüşümün günümüzde de devam eden dijitalleşme olduğunu düşünüyorum."
Dünyanın giderek daha da mobilleştiğini ve bunun sonucu olarak bankacılık sektöründe yenilikçi çözümlere daha fazla ihtiyaç duyulduğunu aktaran Özelgin, "Dijitalleşme ile artık müşteriyi çok daha iyi anlayabileceğimiz, doğru zaman ve doğru yerde, hayat tarzı, ihtiyaçları doğrultusunda fırsatlar sunabileceğimiz, alışveriş deneyimini mobil cihazlar üzerinden zenginleştireceğimiz bir noktaya doğru ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.
Yapı Kredi olarak ise kaynaklarını bu potansiyel alanlara kaydırarak, her zaman olduğu gibi pazardaki değişime ve gelişime öncü olmayı hedeflediklerini vurgulayan Özelgin, performansları ve sundukları ayrıcalıklarla müşterilerinin memnuniyetini üst seviyelere taşımaya, sektördeki öncü rollerini sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

Özelgin, başarılarının uluslararası arenada da takdir edilmesinin kendilerini ayrıca gururlandırdığını, kendilerini daha da ileri noktalara taşımak için motive ettiğini aktardı.
Kaynak: AA