Mersin İle Penza Arasında İşbirliği

Rusya'nın Penza şŸehri ile İçel arasında ticari, ekonomik ve kültürel alanlarda işŸbirliğŸini kapsayan anlaşŸma imzalandı.

Penza Bölge Valisi Vasily K. Bochkarev, İçel Valisi ǖzdemir LJakacak'ı makamında ziyaret etti. Bochkarev burada yaptığŸı konuşŸmada Rusya Federasyonu'nun Türkiye ile çok iyi ilişŸkileri olduğŸunu söyledi.

İçel'de kurulacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin iki ülke arasındaki ilişŸkileri daha da gelişŸtireceğŸini belirten Bochkarev, şŸöyle konuşŸtu:
"Türkiye'de inşŸa edilecek nükleer santral büyük bir kesime hizmet edecek. Bu santralin inşŸa edilmesiyle iki ülke birbirine daha da yakınlaşŸacaktır. Biz İçel ve Türkiye genelinden Penza Eyaleti'nde yatırım yapılmasını ve karşŸılıklı alışŸverişŸin gelişŸmesini istiyoruz. Türkiye'den özellikle yaşŸ meyve sebze, süt ve süt ürünleriyle ilgili birtakım yatırımcıların bölgemize gelmesini arzu ediyoruz."
Penza şŸehrinde 100 bine yakın Müslüman'ın yaşŸadığŸını aktaran Bochkarev, Müslüman halkın çoğŸunluğŸunu Tatarlar'ın oluşŸturduğŸunu sözlerine ekledi.
İçel Valisi ǖzdemir LJakacak da ziyaretten duyduğŸu memnuniyeti dile getirerek Türkiye'nin ihracatında Rusya'nın önemli yere sahip olduğŸunu belirtti.

Ekonomik ilişŸkilerin Akkuyu Nükleer Güç Santrali dolayısıyla daha da artacağŸını ifade eden LJakacak, "İçel'in Rusya Federasyonu'na 210 milyon dolar civarında ihracatı bulunuyor. Var olan bu ekonomik işŸ birliğŸinin karşŸılıklı ziyaretlerle daha da arttırılacağŸı inancındayız. Bununla birlikte ticari, ekonomik ve kültürel ilişŸkilerin daha da ileriye götürülmesini amaçlıyoruz" dedi.

KonuşŸmaların ardından İçel ile Penza arasında ekonomik, kültürel ve ticari anlaşŸmaları kapsayan protokol imzalandı.
Penza Bölge Valisi Bochkarev, Vali LJakacak'a şŸiir kitabı ve 18. yüzyıldaki Penza şŸehrinin valilerinin tuğŸralarından oluşŸan tablo hediye etti. Vali LJakacak da Bochkarev'e vazo hediye etti.
 
Kaynak: AA