Adilcevaz'da 'Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı Projesi'

Adilcevaz Kaymakamlığınca hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Teknik Destek Programı çerçevesinde desteklenen "Toplumsal Cinsiyet Farkındalığı Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve proje uzmanları katıldı.

Toplantıda konuşan Özbek, kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi gerektiğini, bu nedenle özellikle kadınlara yönelik sosyal projelere ağırlık verdiklerini ifade etti.

Özbek, eğitimle ilçedeki kurum amirleri ve proje ofisi uzmanlarının, hazırladıkları projelerde, cinsiyet eşitliğini gözetmeye yönelik bakış açısı kazanacaklarını söyledi.

DAKA tarafından görevlendirilen Dr. Ayşe Şule Çağlar ise toplumda kadın ve erkeklerin nasıl olması gerektiğine dair yargıların belli olduğunu ifade etti.

Çağlar, "Toplumdaki yaklaşımlar bireyin, mesleki yönelişlerini, tercihlerini, seçimlerini ve gelişimini etkiler. Toplumsal cinsiyet rolleri, öğrenmeyle kazanılır. Bu meslek seçimini, mesleki gelişim planlarını, rollerini, ilerleme fırsatlarını, eylemlerini, sorumluluklarını belirler" dedi.

Kaynak: AA