Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin, Hanımeli Çarşısını Ziyaret Etti

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ümraniye Belediyesi tarafından bir süre önce hizmete açılan Hanımeli Çarşısı’nı ziyaret etti.

Bayanlar tarafından üretilen ürünleri tezgahlarında gören Bakan Yardımcısı Metin, “Bu tip sosyal projeler çok önem arz ediyor” dedi.


Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Ümraniye Belediyesi Hanımeli Çarşısı’nı ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Metin’e bu ziyareti sırasında Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Serap Eşit Elveren eşlik etti. Bayanların tezgahlarını tek tek dolaşan Metin, bayanlardan ürettikleri ürünlerle ilgili bilgi alırken, alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet etti.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Ümraniye belediyemiz Hasan başkanımızın başkanlığında çok güzel, her yönden vatandaşımıza hizmeti sunuyor ama bu tip sosyal projeler çok önem arz ediyor. Belediyelerin çok çeşitli sosyal projeleri var” dedi.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Serap Eşit Elveren’den çarşı ile ilgili bilgi aldığını ifade eden Metin, “Bakıyorum gelen giden de güzel. İlgi İnşallah bize düşen de bu tip güzel projelerin sayısını çoğaltmak. İnşallah yeni dönemde Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği üzere kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımız başta olmak üzere böyle el emeği ürünlerini satmaya çalışan bayanlarımız başta olmak üzere küçük esnafımıza faizsiz kredi desteği sağlanacak. Bu işyerlerinde daha iyi imkanlarda satış yapabilmeleri adına. Ama belediye bu güzel yeri tahsis etmiş. O anlamda maliyet unsuru söz konusu değil ama en azından mevcut el emeği olarak ürettikleri ürünlerin sayısını çoğaltmak adına belki bir destek olunabilir. İnşallah belki bu anlamda uygulanacak ilk proje de Ümraniye olur” şeklinde konuştu.

Ankara’ya gittiğinde ilgili bürokratlara talimat vereceğini belirten Fatih Metin, “Buraya gelecekler ve bura ile ilgili orijinal bir çalışmayı inşallah yapacaklar. Bu örneği de İstanbul’a ve Türkiye’nin her yerine yaymış oluruz” diye konuştu.

Hanımeli çarşısında satış yapan ve çalışmalarının iyi olduğunu belirten Saniye Çırak, “Çarşıyı mükemmel yapmış Belediye başkanımız saygı duyuyoruz ona. İyi ki yaptı. Bayanlara katkısı oldu. Kiramı ve faturalarımı buradan çıkarıyorum” dedi.

Kaynak: İHA