Kurtulmuş, İtalya Başbakanı'nın sözlerine yanıt verdi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İslamofobinin amacının Müslümanlar ile Müslüman olmayanların toplumları birbirinden ayrıştırmak olduğunu söyledi.

Kurtulmuş, İtalya Başbakanı'nın sözlerine yanıt verdi
Kurtulmuş, İtalya Başbakanı'nın sözlerine yanıt verdi
Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan "Dinamit" programına konuk olan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Numan Kurtulmuş şu ifadeleri kullandı;

Bir takım karanlık çevreler 11 Eylül olaylarından beri, hatta çok öncesinden itibaren İslam dünyasından karışıklıklar çıkarmak istediğini biliyoruz. Hatta birbirine düşman gibi gözüken ama her ikisi de aynı değirmene su taşıyan iki tane akım var. Birincisi bir karanlık görüntü ile İslam'ı eş anlamlı hale getirmek isteyen örgütler. Dün El Kaide vardı, Taliban vardı. Bugün başka bir örgüt ismi var. Yarın da başkası olacak.

BİRBİRİNDEN AYRIŞTIRMAK İSTİYORLAR

En az onun kadar tehlikeli olan bir şey daha var. "Fırsat bu fırsattır, tüm İslam dünyasını suçlayalım, Müslüman toplumlarla, Müslüman olmayan batı toplumları birbirine vuruşturalım, birbirinden ayrıştıralım" diyenler var. İslamofobinin amacı bu.

İBRETLE İZLİYORUZ

Fransa'daki saldırıların ardından Pazar günü Paris'te yapılan yürüyüşe katılan liderlerden İtalya Başbakanı Matteo Renzi'nin, Başbakan Davutoğlu hakkında yaptığı açıklamaya da yanıt veren Kurtulmuş " Bunu ibretle izliyoruz" dedi.

TÜRKİYE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Başbakan oraya gitmeseydi bu sefer de "Bakın Türkiye gelmedi, Türkiye zaten Işid'le işbirliği halinde ya da teröre sessiz kalıyordu." diyeceklerdi. Bu açık bir çifte standarttır. Bu anlamda üzerimize düşeni yaptık. Türkiye'nin terörün karşısında olduğunu gösterdik.

BEYAZ GAZETE