Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tokar Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ziyattin Tokar, "Osmanlıca bir Saadet Partisi projesidir. Şimdilerde ise 'Osmanlıca'yı mecburi ders haline getirdik' diye övünüyorlar. Bu proje Saadet Partisi'nindir" dedi.

Tokar, partisinin Antalya il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, Paris'te geçen hafta bir mizah dergisine yapılan saldırı sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiğini, saldırganların operasyonlar sonucu ölü ele geçirildiği hatırlattı.
Parti olarak saldırıları tasvip etmediklerini dile getiren Tokar, ayrıca saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kardeşin ölü ele geçirilmesini de onaylamadıklarını vurguladı. Tokar, "Zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi ve adalet önüne çıkarılarak olayın arkasında kimlerin bulunduğu tespit edilerek gerçek suçluların belirlenmesi gerekirdi. Bu yapılmamıştır" diye konuştu.

Son 10 yılda İslam coğrafyasında 12 milyon insan öldürülürken ses çıkarılmadığına dikkati çeken Tokar, Paris'te 12 kişinin öldürülmesinden sonra birçok ülkenin devlet veya hükümet başkanlarının düzenlenen yürüyüşe katıldığını kaydetti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da bu yürüyüşe katıldığına değinen Tokar, şöyle konuştu:
"Türkiye'den de Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu, bu programa katıldı ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile aynı safta yürüdü. Bu yürüyüşün hemen arkasından Hz. Peygamber hakkındaki hakaret içeren karikatürün bulunduğu dergi milyonlarca sayıda basıldı. Bu, hem tahrik ve provokatif hem de batının çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir."
- "Osmanlıca bir Saadet Partisi projesidir"
Tokar, Osmalıca'nın ders programına alınmasına yönelik bir soru üzerine, "Osmanlıca bir Saadet Partisi projesidir. Şimdilerde ise 'Osmanlıca'yı mecburi ders haline getirdik' diye övünüyorlar. Bu proje Saadet Partisi'nindir" ifadesini kullandı.
Yeni nesillerin kültür emperyalizmiyle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Tokar, harf devrimi yapıldıktan sonra eski kaynakların okunamaz haline geldiğini belirtti.

Genç neslin dedelerinin, babalarının mezar taşlarının üzerinde yazan yazıları okuyamadığını anlatan Tokar, şöyle konuştu:
"Camiye girdiğimiz zaman oradaki yazıları okuyamaz hale geldik. Bizim 2011 yılı seçim propagandamızda, seçim beyannamemizde 'Osmanlıca muhakkak resmi ders olmalıdır' diye kayıtlara geçti. Şu anda hiç olmazsa seçmeli haline getirmeleri de bizi memnun etti ama bu tamamen Saadet Partisi'nin projesidir. Osmanlıca, halkımızın gerçeğidir. İsrail ölmüş olan İbranice'yi tekrar devreye sokarken, biz 600 yıldan daha fazla Selçukluları da sayarsak bin yıllık kültürümüzün ortadan kalkmaması için Osmanlıca'nın muhakkak öğretilmesi gerektiği söylüyoruz."
Kaynak: AA