Emo Yönetim Kurulu Başkanı Yeşil Açıklaması

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına 10. Enerji Sempozyumu'nun Samsun'da yapılacağını bildirdi.

Yeşil, EMO Samsun Şubesindeki basın toplantısında, 4-6 Aralık 2015'te düzenlenecek enerji sempozyumunda başlığın bu yıl "Enerjide Toplumsal Yarar ve Kamusallık" olarak belirlendiğini söyledi.

Enerjinin toplumsal etkilerinin ortaya konulmasını önemsediklerini belirten Yeşil, "Enerjide toplumsal yarar ve kamusallık önem taşıyor. Bu nedenle sempozyumumuzun konusu olarak belirledik. Sosyal, ekonomik ve çevresel politikalar ile bütünleşik politikaların belirleneceği bir platform oluşturulmasını hedefliyoruz. Sempozyum, enerji alanında çalışan ve konuya ilgi duyan herkese açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek" dedi.

Sempozyumun üç gün süreceğine dikkati çeken Yeşil, Sinop'ta enerji alanında gerçekleşen gelişmelerin göz önüne alınarak ikinci günkü etkinliğin de Sinop'ta yapılacağını kaydetti.

Sinop'ta nükleer santral kurulması çalışmalarının halka ayrıntılı olarak anlatılacağını aktaran Yeşil, sempozyum kapsamında Sinop'ta panel düzenleneceğini de vurguladı.
Kaynak: AA