Karaman'da İkinci Taziye Evi Hizmete Giriyor

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman'a ikinci taziye evinin yapılacağını bildirdi.


Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan Mezarlıklar Müdürlüğü'nü ziyaret eden Çalışkan, Karaman Belediyesi'nin mezarlık hizmetlerinde Türkiye'de örnek belediyelerden birisi olduğunu belirtti.

Karaman Belediyesi'nin cenaze yıkama, taziye ve defin işlemlerine varıncaya kadar birçok konuda vatandaşlara hizmet verdiğini aktaran Çalışkan, vatandaşların zor günlerinde her zaman yanlarında olduklarını dile getirdi.

Şehir Mezarlığı içerisine yeni taziye evinin yapılacağını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Yakınları vefat eden vatandaşlarımızla, bu zorlu ve bir o kadar da telaşlı günlerinde hiç vakit kaybetmeden ilgili ekiplerimiz iletişime geçiyorlar. Onlara biraz olsun destek olmak ve üzerindeki yükü almak adına, talepleri doğrultusunda cenaze evinin önüne çadırlar kuruyoruz, oturma alanları oluşturuyoruz. Belediye olarak burada taziyeye gelen misafirlere ücretsiz yemek ikramında bulunuyoruz. Belediye geçen yıl Çeltek Mahallesi, Kazalpa Mezarlığının yanında hizmete açtığı taziye evine bir yenisini daha ekledi. Kırmahalle'deki şehir mezarlığının içinde bulunan Taziye evinden de vatandaşlar isterlerse ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekler. Taziye evlerinde misafirlere sunulan ikramlar yine belediye tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor."

Kaynak: AA