Çorum Defterdarı Sormaz'dan Tso'ya Ziyaret

Çorum Defterdarı Ali Sormaz, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ı ziyaret etti.


Burada konuşan İl Defterdarı Sormaz, Çorum'da güzel bir çalışma ortamının bulunduğunu gözlemlediğini belirterek, kentteki mükelleflerin genel olarak kurallara uyan, borcuna sadık ve ayrıca müteşebbis ruha sahip olduğunu vurguladı.

Mükelleflerle, Vergi Dairesi ve Defterdarlık arasında diyaloğun kuvvetli olduğunu ve önemli bir sorun bulunmadığını ifade eden Sormaz, "Vergi gelirleri, devlet bütçesinin en büyük gelir kalemidir. Defterdarlık olarak daha fazla mükellefe ulaşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. TSO'nun üyeleri de aynı zamanda birer vergi mükellefidir. Dolayısıyla hedef kitlemiz aynı. İki kurum arasındaki karşılıklı diyalog ve işbirliğini sürdürerek ortak hedef kitlemize daha iyi hizmet edebiliriz" dedi.

TSO Başkanı Başaranhıncal da Çorum'un müteşebbis bir ruha sahip olduğunu, müteşebbislerinin de Çorum'da kazandıklarını yine Çorum'a yatıran, kendi kentinin kalkınmasına öncelik veren yapıda olduğuna vurgu yaptı.

TSO olarak ekonominin tamamen kayıt altına alınmasını önemsediklerini belirten Başaranhıncal, "Özellikle aynı sektörde iştiraki bulunan firmalarımız için adil bir rekabet ortamı oluşturulması adına ekonominin kayıt altına alınmasını destekliyoruz. Gerek kayıt dışı ekonomi, gerekse kayıt dışı istihdam hem ülkemize, hem de kurallara tam anlamıyla uyan firmalarımıza zarar vermektedir. Bu konuda Oda olarak biz de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA