Japonya Dış Ticaret Teşkilatı Heyeti Güney Marmara'da İnceleme Yaptı

Japonya Dış Ticaret Teşkilatına bağlı çalışan bir kuruluşun üst düzey temsilcileri, Güney Marmara'da incelemelerde bulundu. Temsilciler, Güney Marmara'nın lojistik potansiyelinin çok büyük olduğunu söyledi.


Japon Ekonomi Bakanlığı bünyesinde Dış Ticaret Teşkilatına bağlı olarak İstanbul'da faaliyetlerini sürdüren JETRO adlı kuruluşun temsilcileri, Güney Marmara Kalkınma Ajansının bölgedeki iş ve yatırım fırsatlarının uluslararası aktörlere tanıtılması amacıyla bölgede incelemeler yaptı.

İncelemelere, JETRO Genel Müdürü Yasuyuki Ishiga, Direktör Ryosuke Ushida ve Dış Ticaret Uzmanı Nesrin İşcan katıldı.

Türkiye'ye yatırım ve ticaret yapma düşüncesiyle gelen firmalar, JETRO'dan Türkiye ve sektörler hakkında rehberlik hizmeti alarak yatırımlarını yönlendiriyor. JETRO aynı zamanda hazırladığı raporlarla başta Japonya olmak üzere dünyanın birçok yerindeki Japon firmalara, bulundukları ülkeler hakkında çeşitli bilgilendirme ve tanıtımlar yapıyor.

GMKA'nın davetlisi olarak Balıkesir ve Çanakkale'ye gelen JETRO, heyeti incelemelerin ardından Balıkesir Valiliğine ziyarette bulundu. Ishiga, şunları kaydetti:

"Bölgenin gelecekteki potansiyeli ve özellikle lojistik imkanlarının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. BALO Projesi ve bölgedeki gelişmeler bizi heyecanlandırdı. Güney Marmara gibi bir bölgeyi gelip görmeden tanıyamıyor, imkanlarını bilemiyorsunuz. Japon firmalarına bölge hakkında bilgi vermek için bir rapor hazırlayacağız. Yakın zamanda demir-çelik konusunda bölgedeki ilgili firmalarla çeşitli temaslarımız olabilir. Bölgede lojistik altyapı daha da geliştirildiğinde, büyük otoyol projelerinin tamamlanmasıyla Japon firmalarının geleceğini ayrıca Japon teknolojisinin bu projelerde yer alacağını düşünüyorum."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ahmet Turhan ise "Türk ve Japon halklarının geçmişten gelen güçlü bağları ve kültürel benzerlikleri var. Ülkemizin 2023 vizyonu doğrultusunda hayata geçireceği Çanakkale-İzmir Otoyolu, Gebze-İzmir Otoyolu, demiryolu projeleri ile bölgemiz önemli bir lojistik merkez olacak. Bu anlamda Güney Marmara bu imkanlarıyla yatırım için oldukça cazip bir bölge" diye konuştu.

Kaynak: AA