Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek, "Refaha ulaşmanın şartı da barış ve huzurdan geçiyor. Kavga olan yerde yatırım olmaz, kalkınma olmaz" dedi.


Yılmaz, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Tomarza ilçesine bağlı Dadaloğlu Mahallesi'nde düzenlenen 25. Ulusal ve 15. Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenliği'nde yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik olunması halinde Türkiye'nin kalkınabileceğini söyledi.

Kardeş kavgasının ancak düşmanı sevindireceğini ifade eden Yılmaz, kavga olan yerde birlik olmayacağını dile getirdi.

Kavgadan az ya da çok herkesin zarar göreceğini, hiç kimsenin karlı çıkamayacağını belirten Yılmaz, kaybedenlerden olmamak için kavgadan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

Nerede birlik varsa orada huzur olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla kendi ailesinde, ilinde, ülkesinde huzur, kardeşlik, barış, refah isteyen birlik olsun. Refaha ulaşmanın şartı da barış ve huzurdan geçiyor. Kavga olan yerde yatırım olmaz, kalkınma olmaz. Gelişmiş ülkelere bakın bunların içinde kavga yok. Problemlerini çözmüş ülkeler, kalkınmış ülkeler. İnşallah Türkiye de bu problemlerini aşarak gidiyor. Eskiden kavga etmek için bahane ararlardı. 'Tavuğuma kışt dedin', 'köpeğime hoşt dedin', 'tarlamın kenarından geçtin', 'ağacımın yaprağını kopardın' 'yan gözle baktın' gibi gerekçelerle kavga çıkarmak için bahane ararlardı. Bugün de kavga çıkarmak için bahane arayanlar var."

Yıkanla yapanın bir olmayacağını ifade eden Yılmaz, kavga çıkarmak isteyenlerle Türkiye'yi aldığı noktadan daha ileriye götürmek isteyenlerin de bir olmadığını söyledi.

Her dönem yıkanlardan değil yapanlardan, taş üstüne taş koyanlardan olduklarını belirten Yılmaz, "Biz biliyoruz ki iki kapılı handa gece gündüz gidiyoruz. O kapıya yüz akıyla varmanın şartı bu milletin rızasını almak. Bu milletin rızasını almak da ancak bu millete hizmetle olur. Siz 'Allah razı olsun, bizden aldığı vekaleti hakkıyla yerine getirdi, bu millete hizmet etti, yol, okul, baraj oldu' derseniz bizim için bundan büyük makam olmaz" şeklinde konuştu.

- "Ayrılık tohumu ekmek isteyenlere fırsat vermeyelim"

Türkiye'de insanların barış istediğine dikkati çeken Yılmaz, şöyle devam etti:

"Eski Türkiye'yi arayanlar kavga yolunu seçsin ama biliyorum ki 77 milyon barış, huzur, birlik, beraberlik istiyor. Biz bir, beraber olursak gücümüz artar ama herhangi bir bahaneyle ayrılıp gidersek kendi gücümüzü kaybetmiş olur, kendi ayağımıza kurşun sıkmış oluruz. Taşı havaya atıp başını altına tutmuş oluruz. Bizim bundan kaçınmamız lazım. 21'inci yüzyıla inşallah alnı açık, başı dik şekilde, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olarak ve insanların kişi başına düşen geliri 25 bin dolar olacak şekilde gireceğiz ama ayrılırsak bunu başarmamız mümkün olmaz. Ülkemizde istikrar güven olursa 2023 hedeflerine de ulaşacağız. Allah'a hamdolsun kendi helikopterimizi, tankımızı, eğitim uçağımızı, milli piyade tüfeğimizi, füzelerimizi yaptık. Silahlı Kuvvetlerimizin neye ihtiyacı varsa hemen hemen hepsini yapıyoruz. Birliğimiz, beraberliğimiz devam ederse Türkiye, 2023 yılında bu coğrafyanın yükselen yıldızı olmaya devam edecektir. Ayrılık tohumu ekmek isteyenlere fırsat vermeyelim."

Yılmaz, konuşmasının ardından Tomarza ilçesine geçerek Belediye Başkanı Fahrettin Işık'ı ziyaret etti.

Kaynak: AA