Suriye Sınırında Kaçırılan Lübnan Askerleri

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları tarafından kaçırılan Lübnanlı askerlerden birinin daha boğazı kesilerek öldürüldüğü bildirildi.

AA muhabirinin, ismini vermek istemeyen bir kaynaktan aldığı bilgiye göre, lavaboya gittiği sırada IŞİD militanlarına ateş açıp kaçmaya çalışan Lübnan askeri Abbas Midlic, militanlar tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Kaynak, askerin silahı nasıl ele geçirdiğiyle ilgili bilgi vermedi.
Olayın duyulmasının ardından sokaklara çıkan çok sayıda Lübnanlı ise başkent Beyrut'un farklı bölgelerinde lastik ve çöp konteynerleri yakarak eylem yaptı.
Bu arada Midlic'in ailesi bir yazılı açıklama yaparak, sağduyu çağrısında bulundu ve IŞİD'in ülkeyi bölme hedefine fırsat verilmemesini istedi.
Açıklamada, Midlic'in öldürülmesi olayını Sünni, Şii, Hristiyan ve Dürzü ayrımı yapılmadan tüm Lübnan halkına karşı işlenmiş bir cinayet olarak nitelendiren aile, Lübnan ordusuna olan güvenlerini aktararak, IŞİD'in elindeki askerlerin bir an önce kurtarılması çağrısında bulundu.
Öte yandan, asker Ali el-Hac Hasan'ın öldürüldüğü haberlerini yalanlayan kaynak, Hasan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.
IŞİD militanları daha önce öldürdükleri askerlerden Ali Seyyid'in cesedini geçen pazartesi arabuluculara teslim etmişti.

-Hizbullah'a tehdit
IŞİD'in, Hizbullah'ın ve yandaşlarının Lübnan'daki Suriyeli sığınmacılara saldırması durumunda elindeki askerleri öldürme tehdidinde bulunduğu aktarıldı.
İsmini vermek istemeyen bir kaynak, Hizbullah ve yandaşlarının Lübnan'daki Suriyelilere saldırması durumunda, IŞİD militanlarının kaçırdıkları Lübnanlı askerleri infaz edeceklerini dile getirdi.
Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında 2 Ağustos'ta başlayan çatışmalar, 7 Ağustos'ta son bulmuştu. Arsal kırsalına giren Nusra Cephesi ve IŞİD militanları, varılan ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilirken, 20'den fazla askeri rehin almış, daha sonra içlerinden 13'ünü serbest bırakmıştı.
Kaynak: AA