Alışverişe Çıkan ve Kaybolan Yaşlı Çift 700 Kilometre Uzakta Bulundu

Almanya'nın kuzeyindeki Neubrandenburg kentinde alışverişe gitmek için otomobille yola çıkan ancak kaybolan yaşlı çift, polis tarafından bir gün sonra 700 kilometre uzaklıktaki Aschaffenburg kentinde bulundu.

Focus dergisinin haberine göre, Neubrandenburg kentinde yaşayan 75 ve 77 yaşlarındaki çift, cuma günü alışveriş yapmak üzere otomobilleriyle yola çıktı. Yaşlı çiftten uzun süre haber alamayan yakınları aynı gün polisi durumdan haberdar etti. Ancak cuma günü yapılan aramalar sonuçsuz kaldı.
Yaşlı çiftin yaşadığı Neubrandenburg'dan yaklaşık 700 kilometre uzaklıktaki Aschaffenburg'ta cumartesi günü bir başka ihbar üzerine harekete geçen polis, durdurduğu araçta kaybolan çift ile karşılaştı.
Otoyolda bir benzin istasyonundan akaryakıt alan ancak ödeme yapmadan kaçan bir araç ihbarı alan polisin takip ettiği ve durduğu otomobili yaşlı çiftin kullandığı ortaya çıktı.
Polis yetkilileri, yollarını kaybeden ve saatler boyunca araç kullanan yaşlı çiftin oldukça çaresiz ve şaşkın göründüğünü belirtirken, doktor kontrolünden geçirilen çiftin cumartesi gecesini bir psikiyatri kliniğinde geçirdiklerini bildirdi.
Kaynak: AA