(özel Haber) Çin Malı Kırtasiye Ürünlerine Afişli Tepki

Bursa'da bir kırtasiyeci, Çin'de imal edilen ve kanserojen madde içerdiği iddia edilen kırtasiye ürünlerine dükkanının dış cephesine astığı afişle tepki gösterdi.

(özel Haber) Çin Malı Kırtasiye Ürünlerine Afişli Tepki

Günümüzde çok karşılaştığımız 'Made in China' imzasının yaygınlaşması Bursalı esnafları mağdur ediyor. Okulların açılmasına kısa bir süre kala Bursa'da kırtasiyeciler, kalitesiz ve Çin malı ürünlerin vatandaşları mağdur ettiğini, insanların kaliteli ve kalitesiz ürünleri ayırt edemez duruma geldiğini vurguladı. Kanserojen madde içeren kırtasiye ürünlerinin satılmasına tepki gösteren Bursa Kültür Merkezi (BKM), dükkanının dış cephesine, "Kırtasiye ürünlerimiz kanserojen madde içermemektedir" afişi astı. Kanser riski taşıyan ürünlerin çocukların sağlığını tehdit ettiğini belirten Bursa Kültür Merkezi satış sorumlusu Emin Barca, "Biz müessesemizde kanserojen madde içeren ürünler bulundurmuyoruz. Tamamen kaliteli ve insan sağlığına, özellikle çocukların sağlığına zarar vermeyen ürünler satıyoruz. Bizim için önemli olan müşterilerimizin sağlığı. Ürünlerimizin hepsinde CE belgesi bulunmaktadır. Tavsiyemiz, halkımızın almış olduğu ürünlerin CE belgesine sahip olmasına dikkat etmesidir. Biz bu konu hususta ne kadar hassas olduğumuzu göstermek için büyük bir afiş hazırladık ve kanserojen madde içeren ürün satmadığımıza dair halkımızı ve müşterilerimizi bilgilendirdik" dedi

Okula yeni başlayacak olan torununa kırtasiye malzemesi almaya gelen Pervin Doruk, "Kesinlikle kanserojen madde içeren ürün almıyor ve kullanmıyoruz. Çocuklarımızın ve kendi sağlığımız için dikkat ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA