Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması

Kayseri Ticaret Odası Eylül ayı meclis toplantısı yapıldı.

Kto Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Açıklaması
Toplantıya Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Teşvik bölgesel olmamalı, ürün ya da sektör bazında olmalı" dedi.


Meclis Toplantısında konuşan Mahmut Hiçyılmaz “ Teşvik sistemi konusunda kamuoyunun sanki biraz daha bilgilenmesi konusunda biraz daha sinyaller alıyorum. Çünkü teşvik sistemi gerçekten son yıllarda doğru uygulanmadı. Teşvik sistemi aslında bölgesel olmak yerine ürün bazında, sektör bazında olması gerektiği hususunu birkaç platformda söyledim. Burada özellikle altını çizmek istiyorum. Bölgesel olarak verilen teşvikler çoğunlukla heba oluyor zaten bizim cari gibi bir problemimiz varken özellikle teşvikin ürün bazında ve sektör bazında belirtmesi gerekir” dedi.

Hiçyılmaz “ Bizim yurdışından ithal etmek zorunda kaldığımız bir ürün varsa onun teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum. 1 Aralık 2014’e kadar hangi alanda yapılanma istiyorsanız o konuda o tarihi geçirmeden ilgili kurumlara müracaat etmeniz. Önümüzdeki süreçte inşallah torba yasa ile alakalı bir konuşma görüşme yapmak üzere burada ilgili arkadaşları davet edeceğiz. Onlardan da torba yasanın üyelerimize neler getirdiği ya da getirmediği hususu enine boyuna konuşulacak. Bir diğer konuda şirketlerin avukat bulundurma zorunluluğu. Son zamanlarda tekrar gündemimize geldi bu konu. Bu antlaşmayı yapmayan üyelerimize yazlar gelmek sureti ile bunun ceza olarak ödenmesi gerektiği hususunda bazı yazılar geliyor” şeklinde konuştu.

Yıllık Asansör Bakım fiyatlarında anlaşılmazlık sonucu konu görüşülmek üzere bir daha ki meclis toplantısına bırakıldı. Asansörler Odası Başkanı Mehmet Ayata “ Benim meclis üyelerinden istirhamım Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan,Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’ndan görüş alınarak bir sonraki meclis toplantısında taleplerin gündeme getirilmesini rica ediyorum” dedi.

Mahmut Hiçyılmaz” Bir fiyat listesi belirlendi. Kayseri Asansörcüler Derneği tarafından yapılmış olan bir fiyat tarifesi var. Bu tarife yapıldıktan sonra elektrik elektronikçiler odası kendine göre uygun bir fiyat tarifesi çıkardı. İkisi arasındaki çok büyük çelişki olmasından dolayı Ticaret Odasının da yeni bir fiyat tarifesi çıkarması istendi Ticaret İl Müdürlüğü tarafından. Tarife çalışması yaptılar ancak KAYSAD yöneticileri tarafından fiyatların düşük olduğu konusunda sürekli itiraz oldu.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA