Preveze Deniz Zaferi'nin 476. Yıl Dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarihte şanlı başarılara imza atan donanmanın bugün de tecrübesi, üstün disiplin ve vazife bilinciyle Türkiye'nin için gurur vesilesi olduğunu bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Davutoğlu, Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'na mesaj gönderdi.
Preveze Deniz Zaferi'ni Türk denizcilik tarihinin en parlak zaferlerinden biri olarak nitelendiren Başbakan Davutoğlu, bu büyük zaferin Türk tarihi için de önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Büyük Türk Amirali Barbaros Hayrettin Paşa ve leventlerinin cesaret ve kahramanlıklarıyla taçlandırdıkları bu zaferin, aynı zamanda dünya tarihinin de seyrini değiştirdiğini bildiren Davutoğlu, mesajında şunları kaydetti:
"Bu zaferle denizlerdeki Türk varlığı ve egemenliği bütün Akdeniz'e uzanmış, bir Türk gölü haline gelen Akdeniz, okyanuslara açılmanın önünü açmıştır. Tarihte şanlı başarılara imza atan donanmamız bugün de tecrübesi, üstün disiplin ve vazife bilinciyle ülkemiz için gurur vesilesidir. Bölgesindeki etkinliğini ve caydırıcı konumunu muhafaza eden deniz kuvvetlerimiz, barışçı dış politikamıza da her zaman değerli katkılarda bulunarak milletimin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Bu güzel duygularla Preveze Deniz Zaferi'nin yıl dönümü ile Deniz Kuvvetleri Günü'nü kutluyorum. Bütün istiklal kahramanlarımızı ve deniz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet duygularıyla anıyor, size ve şahsınızda deniz kuvvetlerinin tüm mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Kaynak: AA