'Çözüm Sürecinin İktisadi Boyutuna Katkı Açıklaması

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Mardin'de "Çözüm Sürecinin İktisadi Boyutuna Katkı: Alternatif Turizm" konferansını düzenleneyeceği belirtildi.

Tüsiad'tan yapılan açıklamada, toplumsal barış ve huzur ortamının oluşturulması yönünde geniş kapsamlı diyaloğun başlamasına olanak sağlayan çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla 27 Eylül'de Mardin Atatürk Kültür Merkezi'nde "Çözüm Sürecinin İktisadi Boyutuna Katkı: Alternatif Turizm" konulu bir konferans düzenleneceği belirtildi.
Konferansa, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer ile yerel yöneticilerin katılacağı belirtilen açıklamada,TÜSİAD Turizm Çalışma Grubu Başkanı Naile Göçen Çukurova tarafından "Türkiye'de Alternatif Turizmin Gelişimine Yönelik Değerlendirmeler" sunumun yapılacağı kaydedildi.
Konferansta ayrıca moderatörlüğü Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Birkan'ın yapacağı "Alternatif Turizmin Bölgesel İktisadi Kalkınmaya Katkısı" panelinin yapılacağı belirtilerek, Panelde alternatif turizmin bölgeye ekonomik katkısının yanı sıra çözüm sürecindeki rolünün, bölge işadamları ve turizm yatırımcılarının katılımı ile tartışılacağı bildirildi.

Kaynak: AA