Başkan Tarhan, Talep Olursa Mezitli’ye Hayvan Mezarlığı Kuracak

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, belediye olarak hayvan haklarına çok önem verdiklerini ve bu yönde birçok çalışma yaptıklarını belirterek, “Vatandaşlarımızdan talep gelmesi halinde Mezitli’ye bir ‘Hayvan Mezarlığı’ kurmak istiyoruz” dedi.

Başkan Tarhan, Talep Olursa Mezitli’ye Hayvan Mezarlığı Kuracak

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, hafta sonunda ‘Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır’ sloganıyla sokak hayvanlarına yönelik düzenleyecekleri etkinlikle ilgili İHA muhabirine açıklama yaptı. Türkiye’de süreç biraz ağır da işlese dünya ölçeğinde artık insan hakları, çevre hakları, küresel ısınma gibi insanlığı ilgilendiren uluslararası temel sorunlar olduğuna işaret eden Başkan Tarhan, bu konularda Türkiye’deki gelişme sürecinin ne yazık ki çok hızlı olmadığını söyledi.

Ancak, bunların yanında bazı sevindirici gelişmeler de olduğunu kaydeden Tarhan, hayvan haklarını örnek gösterdi. Tarhan, “Hayvan hakları konusundaki toplumsal duyarlılık birçok alandan çok daha hızlı gelişmekte Türkiye’de. İçel’de de Mezitli’de bu süreç çok hızlı. Mezitli’deki insanların sosyal, kültürel, ekonomik yapıları buna daha uygun. Köpek, kedi gibi evcil hayvan besleyen insan sayısı çok daha fazla ve bunlar ortak kullanım alanlarında sahilde, parklarda birlikte oluyorlar. Bu konuda bize çeşitli olumlu olumsuz tepkiler geliyor. İşte bu olumlu ve olumsuz olan tepkileri bir arada değerlendirip kitleyle beraber çok sesli olarak düşünmek istiyoruz” diye konuştu.

Belediye olarak hayvanlar konusunda yaptıkları birçok etkinlik ve çalışma olduğunu dile getiren Tarhan, bu kapsamda 27 Eylül Cumartesi günü saat 17.30’da Soli Arena adını verdikleri Pompeiopolis gösteri alanında sokak hayvanlarına yönelik ‘Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır’ sloganıyla bir etkinlik düzenleyeceklerini bildirdi. Etkinlikte çeşitli aktiviteler ve yarışmalar gerçekleştireceklerini ifade eden Tarhan, “Etkinlikte ayrıca çok sayıda plastik köpek evi, köpek mamalarıyla ilgili yeni teknolojiye göre yapılmış aletlerin dağıtımı yapılacak ve bunların nasıl kullanılacağı anlatılacak. Toplumun dikkatini buraya çekmek ve canlı tutmak istiyoruz. Bu konunun Mezitli’de daha dinamik olmasını istiyoruz. Etkinliğimize tüm halkımızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“TALEP OLURSA HAYVAN MEZARLIĞI KURACAĞIZ”
Son günlerde özellikle kendilerine gelen talepler doğrultusunda hayvanlara yönelik bir projeyi de ilk kez bu etkinlikte vatandaşlarla paylaşacakları bilgisini veren Tarhan, halkın istemesi halinde İçel’in ilk hayvan mezarlığını kuracaklarını söyledi.

Tarhan, projeyle ilgili şunları söyledi: “Vatandaşlarımızdan böyle bir talep gelmesi halinde İçel’in ilk hayvan mezarlığını Mezitli’de gerçekleştirmeyi görev olarak kabul ettik. Vatandaştan böyle bir talep geldiği takdirde belediyemizce belirlenecek bir mekanda böyle bir alan ayırarak, rastgele yerlere köpek, kedi gibi evcil hayvanların defnini önlemiş olacağız. Çünkü insanlarımız buna son derece duyarlı. Kendi çocukları gibi bakmaktalar bu hayvanlara. Dolayısıyla bu hayvanların vefatından sonra da aynı şekilde özen göstermek istiyorlar. Bunlar rastgele evlerin bahçesine definden ziyade toplu halde gömülebilecekleri bir mekan düşünüyoruz. Mezitli’de biz buna bir başlangıç yapmak istiyoruz. Giderek toplumda yükselen bir ivme. Biz bu ivmeyi yakalamak ve Mezitli’de hızlandırmak istiyoruz. Hayvan hakları konusunu da belediyenin görevleri arasında biraz daha öne almak istiyoruz.”
Kaynak: İHA