Diyarbakır'da 'Roboski Müzesi'Ne Destek Sergisi Açıldı

Kayapınar Belediyesi ile "Roboski Müzesi GirişŸimi" tarafından "Roboski Müzesi" kurma hazırlıkları kapsamında "Hafıza, YüzleşŸme ve DayanışŸma" resim sergisi açıldı.

Kayapınar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "Roboski Müzesi" kurma hazırlıklarına katkı sağŸlanması için Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda "Hafıza, YüzleşŸme ve DayanışŸma" resim sergisinin açıldığŸı belirtildi.
Burada bir konuşŸma yapan Roboski Müzesi GirişŸimi sözcüsü Dündü ǖztürk, şžırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyünde meydana gelen olayda 34 kişŸinin hayatını kaybettiğŸini hatırlattı.
ǖztürk, yaşŸanan insanlık dramının unutulmaması için kurmayı amaçladıkları "Roboski Müzesi"ne katkı sağŸlaması için açtıkları sergide emeğŸi geçen kişŸilere teşŸekkür etti.
Uludere aileleri adına konuşŸan Ferhat ǖncü ise yaşŸanan olayın unutlmaması için aileler olarak mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Açıklamada, sergiden elde edilecek gelirlerin "Roboski Müzesi"nde kullanılacağŸı kaydedildi.

AçılışŸa, "Roboski Müzesi GirişŸimi" üyeleri, Uludereli aileler, Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşŸler Müdürü İsmail KardeşŸ ve çok sayıda vatandaşŸın katıldığŸı ifade edildi.

Serginin 20-27 Eylül tarihleri arasında açık olacağŸı belirtildi.
 

Kaynak: AA