'Sosyal Medyanın Öğrenciler Üzerindeki Etkileri Projesi'

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Sosyal Medyanın Öğrenciler Üzerindeki Etkileri Projesi" kapsamında, Romanya'dan kente gelen Slobozia Belediye Başkan Yardımcısı Bacanu Valentin ve beraberindeki meclis üyeleri Anadolu Ajansı Sivas bürosunu ziyaret etti.


Valentin, ziyarette yaptığı konuşmada, Romanya Belediyesi olarak eğitim başta olmak üzere birçok alanda faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Sivas'ın modern ve güzel bir şehir olduğunu aktaran Valentin, kentte çok güzel tarihi eserler bulunduğunu belirtti.

Heyet olarak Sivas'ta bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirerek Valentin, ajans çalışanlarına başarılar diledi.

AA Başmuhabiri Ahmet Ekici ise heyete ajansın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Heyet, daha sonra AA personeliyle basın ve sosyal medya üzerine sohbet etti.

Proje koordinatörü Fatih Aydın ve proje ekibinden Erkan Atmaca da ziyarette hazır bulundu.

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, heyet İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar'ı da ziyaret ettiği belirtildi. Heyetin 23 Eylül'e kadar kentte olacağı ve çeşitli kurum ve kuruluşları da ziyaret edeceği kaydedildi.

Açıklamada projeyle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Projeyle okul eğitimi alanında görev ve sorumluluğu olan kurumlara, farklı bölgelerden okullar ve eğitim sektöründeki diğer aktörler ile işbirliği içinde kendi ortak ilgi alanlarına yönelik bir ya da daha fazla konuda çalışma imkanı sağlanmaktadır. Projeyle, sosyal medyanın eğitimde kullanılması, öğretmen ve öğrencilerin sosyal medyanın etkisine dikkat çekmek, öğrencilerin sosyal medyayı öğrenme süreçlerinde kullanmaları, bilişim teknolojilerinin eğitimdeki rolüne dikkat çekilmesi gibi amaçlara ulaşmak için iki yıllık bir faaliyet planı hazırlanmıştır. Proje kapsamında, 2 ülkede yaklaşık bin öğrenciye, sosyal medya kullanımına yönelik anket düzenlenmiştir. Ayrıca öğrenciler arası kısa film ve karikatür yarışmaları düzenlenecektir."

Kaynak: AA