Macaristan'da Türk Müzik Festivali

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin kuruluşunun birinci yılı dolayısıyla "Türk Müzik Festivali" düzenledi.

Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin düzenlediği festival, başkentin ünlü caddelerinden Andrassy Caddesi'nde müzik alayının yürüyüşüyle başladı.

Müzik alayına, Macaristan'da ve Avrupa'da dünya müziğinden örnekler sunan, repertuvarlarında Türk müziğinden eserlerin de yer aldığı Szelindek Grubu da eşlik etti. Müzik alayına katılan Macarlar, Türk ve Macaristan bayraklarıyla yürüdü.
Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçiliği İkinci Katibi Nilgün Oran, festivalde, Yakup Gül yönetimindeki Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin güzel programlar gerçekleştirerek, Türk ve Macar ilişkilerine büyük katkıda bulunduğunu söyledi.

Merkezin müdürü Yakup Gül ise bir yıl önce Budapeşte'de kurulan merkezin Türk ve Macar ilişkilerini kültürel açıdan pekiştirme adına büyük adımlar attığını kaydetti.

Gül ayrıca, düzenlenen festivale, değerli sanatçıların katıldığını ve Macarların da büyük ilgi gösterdiklerini ifade etti.

Daha sonra merkezin kuruluşunun yıl dönümü nedeniyle hazırlanan pasta kesildi. Davetliler festivalde, merkez bünyesinde kurulan ''Darbuka Atölyesinde'' ilk defa darbuka çalmayı denedi.
Festivalde, Budapeşte Liszt Ferenc Müzik Akademisi mezunu piyanist Başak Dilara Özdemir ve Macar halk müziği sanatçısı Guessous Majda Maria birlikte konser verdi.

Kaynak: AA