Manisa Afyonkarahisarlılar Derneği'nden 'sel'Açıklaması

Manisa Afyonkarahisarlılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi basın sözcüsü Burhan Ertek, Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesi Devlethan köyü ve Sandıklı ilçesi Yavaşlar köyünde etkili olan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Manisa Afyonkarahisarlılar Derneği'nden 'sel'Açıklaması

Ertek, Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesi Devlethan köyü ve Sandıklı ilçesi Yavaşlar köyünde etkili olan sel felaketi nedeniyle yayınladığı mesajında, "Afyonkarahisar ilimizin Hocalar ilçesine bağlı Devlethan köyü ve Sandıklı ilçemize bağlı Yavaşlar köylerinde yaşanan büyük sel felaketinde çok şükür ki can kaybı yaşanmamıştır. Her iki köyümüze de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

Dün başlayan ve yaklaşık 4 saat yoğun bir şekilde yağan yağmur, özellikle Hocalar ilçesi Devlethan köyü ve Sandıklı ilçesi Yavaşlar köyünde etkili oldu.

Birçok ev sular altında kalırken, dereler taştı, evler ve araçlar zarar gördü. Köprülerden taşan sular nedeniyle köyde maddi zarar oluşurken, yağışın neden olduğu sel tarım arazilerini sular altında bıraktı. İş makineleri kapanan yolları açmaya çalışıyor.

Devlethan köyünde incelemelerde bulunan Hocalar Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, "Dün yağan yağmurlardan sonra meydana gelen selde 10 ailenin evi zarar gördü. Allah daha beterlerinden korusun. Gelmiş geçmiş olsun" dedi.

Devlethanlar köyü muhtarı Yalçın Doğan ise, sel nedeniyle köy bağlantı yollarının büyük zarar gördüğünü kaydederek, ayrıca bazı besihanelerde de sel baskını yaşandığını belirtti.

"Selin ardından yaralarımızı en kısa zamanda saracağız" diyen Muhtar Doğan, bölge halkının tarlalarının da sular altında kaldığını kaydetti.

Kaynak: İHA