Karaman'da 'Güvenli Okul, Güvenli Eğitim' Projesi

Karaman'da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "Güvenli Okul, Güvenli Eğitim" projesi kapsamında okul müdürlerine bilgi verildi.


Piri Reis Kültür Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, okullardaki suç oranını en aza indirmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Okul müdürlerine büyük görevlerin düştüğünü hatırlatan Şahne, şunları kaydetti:

"Her okulumuz için bir personel görevlendirdik. Okula giden personelimiz okullardaki konularla ilgili çalışma yapacak. Okul müdürlerimize büyük görevler düşüyor. Sürekli bizle irtibatlı olmalarını istiyoruz. Okullarımızda çok ciddi bir sorun bulunmamakla birlikte, diğer illerde bulunan bütün sorunların aynısını hemen hemen kendi ilimizde de görüyoruz. Karaman Emniyet teşkilatı olarak bu sorunların giderilmesi noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."

Karaman'daki suç oranları hakkında bilgi veren, Karaman Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Fatih Keçeli ise okulların çevresinde 2013-2014 eğitim-öğretim sezonunda karşılaştıkları en önemli suçların kasten yaralanma, intihara teşebbüs, hırsızlık, taksirle yaralama, kişilerin huzur ve sükununu bozmak gibi olaylar olduğunu söyledi.

Bu süreçte toplam 69 olayın gerçekleştiğini ifade eden Keçeli, bu olaylar karşısında toplam 80 şahıs hakkında işlem yapıldığını bildirdi.

Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Milli Eğitim şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Kaynak: AA