Şeker Toplamak İçin Çıktı Kayıplara Karıştı

Diyarbakır'da, 27 yaşındaki zihinsel engelli bir kişi, Ramazan Bayramı'nda şeker toplamak için çıktığı evine bir daha dönmedi.

Şeker Toplamak İçin Çıktı Kayıplara Karıştı
Ailesi, çocuklarının bulunması için yetkililerden yardım istedi

Kayapınar ilçesi Gaziler semtinde oturan 27 yaşındaki zihinsel engelli Murat Burak, Ramazan Bayramı'nın 1. günü şeker toplamak için evden çıktı. Burak, bayram namazına giden kardeşi ve babasının ardından çıkarak, kayıplara karıştı. Kaybolduktan sonra polis ve jandarmaya başvuran Burak'ın ailesi, çocuklarının hayatından endişe ediyor. Zihinsel engelli Murat Burak'ın fotoğrafların yolcu minibüsleri ve hastanelere asan aile, görenlerin insaniyet namına kendilerine haber vermelerini istedi

11 gündür kayıp olan Murat Burak’ın annesi Zeyrete Burak, "Sabah babası ve kardeşi bayram namazı için evden çıktı. Babasının evden çıktığını gördüğünde çıkmak için hazırlandı. Üzerini acele giydi. Bende ona oğlum nereye gidiyorsun? Sabah erken daha bekle babanlar gelsin, kardeşinle beraber çıkarsın dedim. Mutfağa doğru gittiğimde çıktığını gördüm. Sabah 06.00’da çıktı. Arkasından çıkıp sağa sola baktım ama bulamadım. Babası gelip sordu çıktı dedim, aradım ama bulamadım dedim. Ana yüreği nasıl dayanır? Duysunlar sesimi, çocuğum nerede yatıyor? Nasıl iyi mi? Ailemiz hepsi aramaya çıktı. Bir hayal olup gitti. Bana gitmeden 2 gün önce ben uçarım dedi.

Ağlayacaksınız benim için, yeğenlerinin isimlerini söyledi.

Gitti bir daha gelmedi. Gecem gündüzüm kalmadı. Acaba nerede benim yavrum? Ana yüreği 11 gündür nasıl uyuyor? Dayanamıyorum artık ölüm Allah'ın emri bana zor gelmez ama böyle çok zor" dedi.

Kaynak: İHA