Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Bu üç adayın yöneldiği yön bizim yönümüz değildir. Bu milleti selamete kavuşturacak yer batı değildir. Batı, babalarımızın katillerinin toplandığı yerdir" dedi.

Kamalak, partisinin genişletilmiş il divan toplantısına katılmak üzere geldiği Kütahya'da, teşkilat binasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye bakımından çok önemli olduğunu söyledi.

Seçimlerin, ülke ve İslam alemi için hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Kamalak, şöyle konuştu:
"Bize soruyorlar, 'hangi partiye oy vereceksiniz, hangi adayı destekleyeceksiniz?' diye. Bu üç aday nereye yürüyor? Türkiye'yi nereye götürmek istiyor? Üçünün de gittiği yer aynı. 'Avrupa Birliği' diyor. Avrupa Birliği demek, 'Haçlı Birliği' demek. Bizler Müslümanız elhamdülillah, bizim kendi amacımız, kendi gayemiz, kendi davamız yok mu? Biz Haçlıların peşine takılmaya mecbur muyuz? Çanakkale'de 452 bin insanımızı şehit eden Haçlılar değil miydi? Anadolu'yu baştan başa işgal eden Haçlılar değil miydi? Osmanlı'yı yıkan, İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren, cayır cayır yakan batı değil miydi?"
Kendilerinin "cumhurbaşkanlığı seçiminde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyecekleri" yönünde söylentilerin olduğunu ancak Milli Görüş olarak hiç kimsenin günahına ortak olmayacaklarını belirten Kamalak, "Irak'ta, 1,5-2 milyon insan katledildi, şehit edildi. Tayyip Bey, AK Parti nerede yer aldı? Katillerin yanında yer aldı. Irak paramparça oldu, ateş çemberi içerisinde, üçe bölünmüş durumda, Irak devleti üç vaziyette. Bu durum bir bütün olarak İsrail'in genel de ise haçlıların işine yaradı. Bundan İslam alemi zarar etti. 2 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz Türkiye'de. Bakın ne tehditlerle karşılaşıyorlar" diye konuştu.

"Ahlaki dejenerasyon hat safhada. Bu üç adayın yöneldiği yön bizim yönümüz değildir. Bu milleti selamete kavuşturacak yer batı değildir. Batı, babalarımızın katillerinin toplandığı yerdir" diyen Kamalak, şöyle devam etti:
"Gazze'de yaklaşık bir ay içerisinde 2 binin üzerinde Müslüman şehit edildi, 10 binin üzerinde Müslüman yaralandı ve Gazze yerle bir edildi. Bizim adaylar nutuk atıyor. Allah korusun şurada bir arkadaşımız tutuşsa, yansa. Ben arşı titretsem, 'yangın var, adam yanıyor' diye yangını söndürmeye yeter mi bu? Bağırıp çağırmak yerine bir kova su döksem belki adamı kurtaracağım. Sizin gitmek istemediğiniz bir yere giden bir dolmuşa binmeye mecbur musunuz? Biz de bunu diyoruz."
Kamalak, cumhurbaşkanlığı seçiminde üç adayı da protesto ettiklerini ve kendi istikametlerinin kardeşlerinin yanı olduğunu bildirdi.
Kaynak: AA