Ak Parti Manisa Milletvekili Yurttaş Açıklaması

AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Alaşehir ziyareti sırasında yaptığı açıklamada son dönemde yapılan hizmetleri anlattı.

Ak Parti Manisa Milletvekili Yurttaş Açıklaması

Alaşehir AK Parti İlçe Başkanı Rıza Peker ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kahvehaneleri ziyaret eden Yurttaş, Alaşehirli'nin hizmettin en güzeline layık olduğunu belirtti.

Muhalefetin ve bir kısım siyaset simsarlığı yapanların halkın arasında dolaşarak yapılanları yok hükmünde göstermeye ve milletvekillerini karalamaya çalıştıklarını söyleyen Yurttaş, halkın her şeyin farkında olduğunu ve kervanın yürümeye devam edeceğini ifade etti.


AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş “Bu dönem içinde Alaşehir’e pek çok hizmetin gelmesi için gayret etim. Teşkilatımız ve milletvekillerimizle birlikte hayal olan yatırımları ve projeleri hayata geçirdik." diyerek yapılan hizmetleri şöyle sıraladı: Alaşehir arazilerini sulamak için gölet projeleri yaptırdık. Manisa’da yaptırılan 52 gölet projesinin 9 tanesi Alaşehir’imize yapılacak. Yıllardır türküsü söylenen ve bir türlü başlanamayan Kavaklıdere Göleti’nin yapımına başladık. Hem sulama şebekesini, hem göleti yapıyoruz. Bu yıl sonunda bitirilecek olan göletin maliyeti 14 milyon TL dir.36 metre yüksekliğinde ve 2 milyon metreküp su tutacak olan bu eser 45 yıllık hayalin gerçekleşmesidir. 5 bin 260 dekar alanı suya kavuşturacak ve çiftçimizin daha fazla ürün almasını sağlayacağız. Kavaklıdere yanında 5 köyün arazisi suya kavuşmuş olacak. Kemaliye Göleti 800 dekar araziyi sulayacak. Bu gölet bu yıl içinde bitirilecektir. 13 milyon TL ye mal olacak olan göleti kısa sürede bitirdik. Sulamasını da tamamlayacağız. Örencik Göleti 510 dekar araziyi sulayacak ve bu tesis bu yıl içinde tamamlanacak. Sulama sistemi ile birlikte 4 milyon TL ye mal olacak. Alaşehir Devlet Hastanesi 200 yatak kapasiteli ve tam donanımlı olarak 30 milyon liraya bitirilmiştir. Mefruşatı ile birlikte 50 milyon lira harcanarak en güzel şekilde yapılmıştır. Muhalefetin her türlü dedikodusuna rağmen hastane tamamlanmış ve hizmete açılmıştır. 38.800 metrekare kapalı alana sahip ve Manisa’nın ikinci en büyük hastanesi konumundadır. Sosyal Güvenlik Merkezi bin 200 metrekare kapalı alanda 2 milyon TL’ye tamamlanadı. Sosyal Güvenlik Merkezi sayesinde artık halkımız Manisa merkeze gitmeden her türlü sosyal güvenlik ve emeklilik işlemleri burada yapılabilmektedir."
Bölünmüş yol çalışmaları hakkında bilgi veren Yurttaş, "Alaşehir-Salihli bölünmüş yolu 40 km uzunluğunda ve bu yıl tamamlanacaktır. Şu ana kadar 30 milyon lira harcanmış olup, alt ve üst geçit yapımları devam edecektir. Bu sayede yol mesafesi 20 dakikaya düşürülecektir. Alaşehir-Sarıgöl bölünmüş yolu 23 km uzunluğunda ve yol tamamlanmış olup alt ve üst geçit çalışmaları sürecektir. 37 milyon liraya tamamlanmıştır. Ayrıca, Alaşehir içinde enerji hatları yer altına alınmış, köylerimizde özel idare ile kanalizasyon, su hizmetleri, derslik ve yemekhane yapımları, parke taşı döşeme çalışmaları, cami ve okul bakımları, damlama sulama projeleri, mezarlık bakımları, pazar yerleri, köy konağı yapım ve onarımı, Kur'an kursu yapımları, ebe evi yapımı, tarımsal sulama boruları, düğün salonu ve çok amaçlı salon yapımı, köy yolları asfaltlama çalışmaları vb. pek çok hizmetler özel idare ve köye hizmet birliği vasıtası ile yapılmıştır. Bunun dışında; her zaman her yerde Manisa üzümünü tanıtmak için gayret ettim. Tariş Üzüm Birliği'in mali yapısı içerisinde önemli bir yeri olan ve yaklaşık 163.9 milyon TL tutarındaki DFİF borcunun, 4572 sayılı kanuna eklenen 4. madde kapsamında yapılandırılmasına imkan sağlanmıştır. Bu hükümlere uygun olarak birlik 30 Aralık 2013 tarihinde Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile protokol imzalamıştır. Buna göre yapılandırma sonrası birliğin DFİF borcunun 91.6 milyon TL’si affedilmiş ve bakiye 72.3 milyon TL birlik borcu kalmıştır. Bu borcun da 2014 yılından başlayarak 15 eşit taksit halinde yılda bir defa olmak üzere ödenmesine imkan sağlanmıştır. Devletin alacağı olan böyle bir af hiçbir kurum ve kuruluşa yapılmamış, bölge üreticileri düşünülerek bu düzenleme yapılmıştır. Bu konuyu bölge insanımızın bilmesinde fayda vardır. Ayrıca İran üzümünün kaçak yollarla piyasaya girdiği yönündeki iddialar ile ilgili bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuş ve gerekli takip yapılmaktadır. Bu konuda her türlü önlem alınmıştır." diye konuştu

ÜZÜM İHRACATINA DESTEK PRİMİ
Her yıl yaş üzüm ihracatı için ton başına belirli oranda destek primi ödemesi yapıldığını hatırlatan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, "Bu yıl ürün rekoltesinin artış göstermesi nedeniyle destekleme daha fazla önem arz etmektedir. Bu konu hakkında özel bir rapor hazırlayarak Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi’ye 5 milletvekilimizin imzalarıyla sundum. İhracata destek priminin geçmiş yıllarda olduğu gibi verilmesini talep ettim. Olumlu bir sonuç alacağımızdan eminim. Seçildiğim günden beri hem Manisa’ya, hem de uzun yıllar hizmet ettiğim Alaşehir’e daha fazla yatırım yapılması için çaba harcadım ve harcamaya devam edeceğim. Yapılan hizmetleri görmezden gelen ve iktidara çamur atarak siyaset yapmaya çalışanlara inat hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Halkımız yapılan yatırımları görmekte ve takdir etmektedir” dedi.

Kaynak: İHA