Beyazfil’in Satışı Şehri Ayağa Kaldırdı

Manisa’nın simgesi haline gelen binalardan biri olan ve Beyazfil olarak bilinen Manisa SGK il binasının satılacak olmasına tepkiler sürüyor.

Beyazfil’in Satışı Şehri Ayağa Kaldırdı
Manisa Akademik Odalar Birliği tarafından düzenlenecek olan basın açıklaması öncesinde kısa süreli gerginlik yaşanırken, binaya sabah saatlerinde asılan ve tepkilere neden olan ‘Satılık Bina’ yazısı indirildi.
Cumhuriyet döneminin en önemli eserlerinden biri olduğu için Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun 2012 yılında tescilleyerek koruma altına aldığı Manisa SGK İl Müdürlüğü binasının 26 Temmuz tarihinde iki ulusal gazetede ihale ile satılacak olan 15 adet gayrimenkulün içinde yer almasına Manisa’dan tepkiler devam ediyor. Bu sabah ‘Satılık Bina’ yazısı asılan bina ise bir anda Manisa’nın en önemli gündemi haline geldi. 27 milyon 765 bin TL muhammen bedelle satılacak olan binanın ihalesi 8 Ağustos tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek. Binanın satılması yerine Manisa’nın sosyal ve kültürel bir değer olarak Manisa’ya kazandırılmasını isteyen Manisalılar çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya devam ediyor.

Manisa Akademik Odalar Birliği tarafından düzenlenecek olan basın açıklaması ve imza kampanyası öncesinde Beyazfil’in önünden geçen AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydın’ın Birlik üyeleriyle sohbeti bir anda tartışmaya dönüştü. İsmail Aydın’ın birlik üyelerine ‘Beyazfil Manisalılarındır’ yazısını indirmelerini tavsiye etmesi yanlış anlaşılınca ortam bir anda gerildi. Çevresindekiler tarafından sakinleştirilerek olay yerinden uzaklaştırılan Aydın daha sonra SGK il binasına girdi. Aydın’ın binaya girmesinden kısa bir süre sonra tepkilere neden olan ‘Satılık Bina’ yazısı personel tarafından ipleri kesilerek toplandı. Bunun üzerine kurumun güvenlik görevlileri Akademik Odalar Birliği tarafından asılan ‘Beyazfil Manisalılarındır’ pankartının kaldırılması için Birliğin dönem sözcüsü Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Demran’la görüştü. Demran da astıkları pankartı yapacakları açıklamanın ardından kaldıracaklarını söyledi.

Manisa Akademik Odalar Birliği adına açıklamayı okuyan Demran, “Bu binanın sosyal ve kültürel bir değer olarak kazandırılması gerekmektedir. Bu yaklaşım hem Manisa’nın sosyal ve kültürel yapı eksikliğine çare olacak hem de çevre esnafının ticaretine katkı sağlayacaktır. Kamu mallarının rant amaçlı özelleştirilmesine ve kentin siluetini bozacak değişikliklere karşıyız. Manisa Akademik Odalar Birliği olarak bu konunun takipçisi ve kamuoyu yaratıcısı olacağız” dedi.

Demran’ın açıklamasının ardından açılan imza kampanyasına ilk imzaları Beyazfil’in kiracıları atarak destek oldular.
Kaynak: İHA