(özel Haber) Çocuk Gelinin Kocasının Cezaevinde İntihar Ettiği İddiası

Adana'da 1,5 yıl önce halasının 15 yaşındaki kızıyla berdel yoluyla evlenen gencin uyuşturucu aldıktan sonra bir kadına tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanıp gönderildiği cezaevinde gömleğiyle kendini astığı ileri sürüldü.

(özel Haber) Çocuk Gelinin Kocasının Cezaevinde İntihar Ettiği İddiası

Olay, merkez Sarıçam ilçesindeki Kürkçüler Cezaevi'nde meydana geldi. İddiaya göre, uyuşturucu bağımlısı Fikret D. (25), cuma günü yoldan geçen bir kadına tacizde bulundu. Bunun üzerine kadın bağırınca çevredeki vatandaşlar Fikret D.'yi linç etmek istedi ancak araya polis girerek genci linçten kurtardı. Polis, Fikret D.'yi polis merkezine götürdü. Müşteki kadın, zanlının kendisini sözle taciz ettiğini ileri sürdü. Bunun üzerine zanlı, işlemlerinin ardından önce ruh sağlığı hastanesine, ardından da adliyeye sevk edildi. Zanlı taciz suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bu arada tacize uğradığını ileri süren kadın şikayetinden vazgeçti ancak zanlı tutuklanarak Kürkçüler Cezaevi'ne gönderildi. Babası Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde tarım işçisi olarak çalışan Fikret D., kaldığı hücrede pazar sabahı gömleğiyle kendini asmış halde bulundu. Görevliler tarafından baba Şükrü D. aranarak, oğlunun intihar ettiği söylendi. Baba, eşi Songül D. ve çocuklarıyla birlikte Adana'ya geldi. Zanlının cenazesi ise Adana Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Yapılan otopside, zanlının kendini kollarından ve boğazından gömleğini bağlayarak intihar ettiği belirlendi.

"OĞLUM İNTİHAR ETMEDİ, ŞİKAYETÇİYİM"
Baba Şükrü D., oğlunun uyuşturucu aldıktan sonra bir kadının yanından geçerken laf atmasından dolayı karakola alındığını belirterek, "Oğlum uyuşturucu aldığı için kendinden geçmiş, belki laf bile atmamıştır, kadın yanlış anlamıştır. Oğlum orada darp edilmiş. Daha sonra kadın şikayetçi olmuş, bunun üzerine oğlum önce doktora götürüldü. Doktor oğluma sağlam dedi.

Daha sonra adliyeye götürüldü, kadının şikayetinden vazgeçmesine rağmen oğlum cezaevine atıldı. Orada 1 gün kaldı, sabah bana telefon geldi oğlunuz intihar etmiş diye. Cezaevinde nasıl intihar eder? Gömlekle bir insan kendini nasıl asar? Devlet buna bir önlem almaz mı? Ben oğlumun intihar ettiğine inanmıyorum, şikayetçi olacağım" dedi.

Anne Songül D. ise, adli tıp önünde ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğuldu. Fikret D.’nin cenazesi, otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak memleketi Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine götürüldü.

Fikret D.’nin 2013 yılında halasının kızı Yasemin D. (16) ile berdel yoluyla evlendiği, Fikret D.'nin kız kardeşi S.K.’nın da dayısının oğlu Murat K. (19) ile evlendiği öğrenildi. Bu evlilik kızların polis merkezine gidip kendilerinin zorla berdel yoluyla evlendirildiğini söylemesiyle ortaya çıkınca Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Bu nedenle Fikret D. ile diğer damada küçük yaşta kızla evlenmek suçundan 15 yıldan 29 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı belirtildi.
Kaynak: İHA