Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'a Balkanlar'dan Destek

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla Türkiye'de göçmenlerden oy isteyen 25 kişilik Balkan heyeti, Ayvalık'a geldi.

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp'in öncülüğünde, ilçe yöneticileri ve belediye meclis üyeleri ile ilçenin Küçükköy Mahallesi'ne gelen, aralarında eski Bosna-Hersek Başbakanı İsmet Kasumogic'in yanı sıra Kosova, Makedonya, Karadağ ve Bosna Hersek'ten akademisyenler, milletvekilleri, siyasetçiler, yazarlar ve eski bakanların bulunduğu heyet, göçmenlerden oy istedi.
Heyet başkanı İlyas Ramazanoğlu, Çanakkale Savaşı'nda Balkan Türklerinin anavatanın savunması için gönüllü olarak Anadolu topraklarına geldiklerini belirterek, 17 ülkeye karşı tek başına direnen Anadolu Türklerine tam destek verdiklerini anlattı.
Anavatan Türkiye'ye vefa borçları olduğunu dile getiren Ramazanoğlu, şunları kaydetti:
"Anavatana insan gelmez mi, gitmez mi? Türkiye bizim anamız, babamız. Bizim yaşadığımız tüm kentlerde bütün camiler köprüler, yollar tamir oldu. Saymam mümkün değil. Seçim var Türkiye'de. Milletin de desteğiyle büyük bayram yapacağız. Büyük bayram olacak inşallah. Recep Tayyip Erdoğan benim kardeşim ve cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. 11 Ağustos'ta bu zaferi hep birlikte kutlayacağız."
İsmet Kasumogic ise Erdoğan'la 20 yıldan uzun bir dostluğu olduğunu belirterek, "Başınıza hayırlı kimseleri getirin ki hayır göresiniz. Dostluğumuz pazara kadar değil mezara kadar devam etsin. Bizim Türkiye'ye karşı bir vefa borcumuz var. Türkiye her zaman yanımızda oldu. Allah Türkiye ve Türk milletini zayi etmesin. Seçimlerde en hayırlısı başa geçer de Recep Tayip Erdoğan ile birlikte büyük bir bayram yaşanır" diye konuştu.


Kaynak: AA