Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, "Artık Türkiye, geçmiş günlerdeki gibi, her darbe girişimcisinin başarılı olduğu, bazı darbe girişimcilerinin cumhurbaşkanı olduğu bir ülke olmaktan vazgeçmiştir" dedi.

Nebati, partisinin Konya İl Başkanlığı binasında gerçekleşen basın toplantısında yaptığı konuşmada, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla seçim çalışmaları yapmak üzere iki gün sürecek program kapsamında Konya'da bulunduğunu belirtti.

30 Mart yerel seçimlerine giderken vatandaşların başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümete ve AK Parti'ye geniş bir destek verdiğini vurgulayan Nebati, şunları söyledi:
"Bu desteğin şartını da ortaya koydu. 'Ben seni 7 seçimde hep destekledim, hep oyumu verdim, ne zaman beni istedin hep yanına geldim, ne zaman benden yardım istedin ben yanında durdum, sen yardımı hak ediyorsun ama sana bir şartla 30 Mart'ta yüksek desteği vereceğiz. 30 Mart'ta sana vereceğimiz destekle Türkiye'de son olarak yapılmış olan o meşum darbe girişiminin faillerini yakala, faillerine gereğini yap ve cezalandır. 30 Mart'ta verilen mesaj çok netti. Yüzde 46 ile verilmiş olan bu destek AK Parti'ye büyük bir sorumluluk yüklüyordu, bu sorumluluk tarihi bir sorumluluktu. Bu tarihi sorumluluğun gereği olarak da burada darbeye girişen her kimse ister emniyette olsun, ister yargıda olsun, ister sermaye sahibi olsun, ister bürokraside olsun, ister iş adamı olsun, ister ulusal olsun, ister uluslararası olsun her kim ki bu darbe girişimine girişti bunun neticesine katlanacak. Artık Türkiye, geçmiş günlerdeki gibi, her darbe girişimcisinin başarılı olduğu bazı darbe girişimcilerinin cumhurbaşkanı olduğu bir ülke olmaktan vazgeçmiştir."
Darbe girişimcilerinin, her başarısız darbe girişiminde olduğu gibi mutlaka cezalandırılacakları bir dönemin yaşandığını anlatan Nebati, şöyle devam etti:
"Emniyet güçlerine yapılan operasyonların artık yavaş yavaş bütün ilgili yerlere gideceğinden hiçbirimizin kuşkusu yok. Çünkü darbe girişimi güçlü bir hazırlık yaparak gelmişti. Çok şükür ki Sayın Başbakanımızın, AK Parti'nin ve hükümetin dik duruşuyla bertaraf edildi. Şimdi sıra hesap vermedir. Hesap vermede de hiç kimsenin kuşkusu olmasın, inlerine girilmesi gerekiyorsa inlerine girilecek, eğer suç işlemişlerse suçlarının cezalarını görecekleri her türlü tedbir alınacak, her türlü operasyon yapılacak. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, bu millete bu milletin temsilcilerine, seçilmiş hükümetine ve parlamentosuna, seçilmiş başbakanına kim ki bir fiske atmak istiyorsa, bu millet bu fiskeyi kendi böğrüne atılmış bir yumruk olarak hisseder ve millet devletiyle, ülkesiyle, parlamentosuyla bu duruşa sert bir şekilde yanıt verir. Bugün yapılacak olan da yapılanlar da bu net duruşun, net tavır alışın, net operasyonun gereğidir."
- Cumhurbaşkanı seçimi
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 10 Ağustos tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın koltuğa gelişiyle neticeleneceği inancını dile getiren Nebati, "Bugün Türkiye'nin neresinde dolaşırsanız dolaşın, bir bakış var net algı var, yapılacak 10 Ağustos seçimlerinde cumhurbaşkanlığını kazanacak olan kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Çatı aday olarak çıkan kişinin bu seçimde kaybedeceği çok aşikardır" dedi.

Konya'nın her zaman gerekli desteği veren illerin başında geldiğini vurgulayan Nebati, "Son Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde yüzde yetmiş gibi bir desteği vermiş olması, Türkiye'deki çoğunluğun aynı şekilde destek verdiğinin temel göstergelerinden bir tanesidir. Dolayısıyla inşallah 10 Ağustos seçimlerine giderken Konya ilimiz Türkiye'nin en büyük destek veren illerinden bir tanesi olacaktır" diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ve partililer katıldı.

Kaynak: AA