Saros Körfezi'nde Tatil Yapanların Sayısı Her Yıl Artıyor

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Saros Körfezi'nde şu anda 300 bin turistin ağırlandığını bildirdi.

Helvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saros Körfezi'nde tatil yapmak isteyenlerin sayısının her yıl arttığını söyledi.

Bu yıl körfezde tatil yapmak isteyenlerin sayısında büyük artış kaydedildiğini aktaran Helvacıoğlu, iş dünyasının amacına ulaştığını, ancak büyümenin biraz sancılı gerçekleştiğini ifade etti.

Saros Körfezi'nde turizm kavramının değiştiğini vurgulayan Helvacıoğlu, "Yurt içi ve dışından misafirlerimiz var. Esnafımız turizmin profesyonel bir iş olduğunu görmeye başladı.

Bu yıl 4 kat kapasiteye ulaştık. Saros Körfezi'nde şu anda 300 bin kişi tatil yapıyor. Hizmet üreten iş dünyası bu sene sınıfı geçti. 5 sene sonra esnafa her gün bayram olacak. Yani 5 yıl içinde Saros Körfezi'nde her gün bu bayram havası yaşanacak. Özel sektör gibi kimse hızlı hareket edemiyor" diye konuştu:
Sazlıdere'den Enez'e kadar 40 bin ev bulunduğunu belirten Helvacıoğlu, bnun 20 bininin pansiyon olarak kullanılmaya başlandığını anlattı.
Helvacıoğlu, otellerin yatak kapasitesinin 5 bine ulaştığını dile getirerek, "Saros Körfezi'ni mavi bayraklı yapmak istiyoruz. Alt yapımız hazırlanıyor. Turizm bölgenin geçim kaynağı olacak" dedi.

Kaynak: AA