Asboğa Gölü'nün Turzime Kazandırılması

Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz, Asboğa Gölü'nün turizm destinasyonu kapsamına alınması için çalışma başlatılacağını bildirdi.

Gürbüz, yaptığı açıklamada, Sarıkamış bölgesinde bulunan tarihi, turistik ve doğal güzelliklerin değerlendirilmesi için farklı alternatifleri hayata geçireceklerini söyledi.

Tek amaçlarının bölgenin turizm potansiyelini daha üst seviyelere çıkarmak olduğunu ifade eden Gürbüz, şöyle konuştu:
"Kent merkezine 11 kilometre uzaklıkta ve 2007 rakımda bulunan, ördek, angut, balıkçıl gibi birçok kuşa barınma imkanı sağlayan gölümüz, 13 bin 800 metrekarelik bir alandan oluşmakta. Tarihi ve doğal güzellikleri zengin olan Sarıkamış'ta bulunan Asboğa Gölü için geniş kapsamlı bir çalışma şimdiye kadar yapılmamış. Bu manada belediye ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa bir proje hazırlamak istiyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin dinlenebileceği tesisler, tekne gezileri, balık avı gibi etkinliklerin yapılacağı Sarıkamış kent merkezine yakın bu doğa harikası gölün turizm destinasyonu içinde değerlendirilmesini sağlayacağız. Önümüzdeki yıl kültür turları kapsamında Asboğa Gölü bu etkinlikler içinde yer alacak."
Kaynak: AA