Ekolojik Ürünler Pazarı Lezzet Festivaline Döndü

Üsküdar’da kurulan Antika ve Ekolojik Ürünler Pazarı, lezzet festivaline dönüştü.

Ekolojik Ürünler Pazarı Lezzet Festivaline Döndü
Tarihi eserler, doğal meyve ve sebzelerin satışının yapıldığı pazarda ürünler yeşil sertifika sahibi üreticiler tarafından tezgahlara geliyor.
Üsküdar Görümce Sokak’ta her cumartesi Antika ve Ekolojik Ürünler Pazarı kuruluyor. Doğal ürün tüketmek isteyenleri buluşturan esnaf, kendi bahçe ve tarlalarında ürettikleri katkısız, ilaçsız ürünleri satıyor. Geleneksel yöntemlerle üretilen sebze ve meyvelerin yanı sıra pazarda tarihi eserlerde yer alıyor. Yeşil sertifika sahibi üreticiler tarafından tezgahlara gelen ürünlerin nerede ne şartlar altında yetiştirildiğine dair bilgilerin yanı sıra sağlığa yararları, ürünün saklama ve tüketilme şekilleri ayrıntılı olarak belirtiliyor.

Öte yanda, ekolojik ürünler pazarı, diğer pazarlara göre vatandaşlara çok daha fazla imkanlar sunuyor. Vatandaşlar pazar esnafı tarafından oluşturulan mutfak sayesinde taze, doğal sebzelerin tadına bakma olanağı da sağlıyor.

“DOĞAL ÜRÜN KULLANAN SAYISI AZ”
Ekolojik Ürünler Pazarının kurucusu Hafize Uncuoğlu, amaçlarının tamamen insanlara doğal ürün alma imkanı sunarak sağlıklı bir hayat yaşamalarına katkı sunmak olduğunu söyledi.

Uncuoğlu doğal ürünlerin insan sağlığı için çok önemli olduğunu ancak doğal ürün kullanımının çok az olduğuna vurgu yaparak “Biz insanların artık doğal beslenmeleri sağlıklı besinler tüketmeleri için çaba harcıyoruz. Buraya gelenler mesela genelde çocuğu olan kişiler onların doğal beslenmeleri için çaba harcıyorlar biz bunu görünce mutlu oluyoruz. Bu Pazar aslında çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi’’ dedi.

Ekolojik pazarın kurulmasında Üsküdar Belediyesi’nin çok büyük desteklerinin olduğunu ve devam ettiğini belirten Uncuoğlu, pazarın İstanbullulara duyurulması ve tanıtılması gerektiğine dikkat çekiyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in kendilerine her zaman destek verdiğini belirtti.

Kaynak: İHA