Uşak Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Önemli Bir Araştırmaya İmza Atıyor

Sanat Tarihi Bölümü tarafından hazırlanan ve Doç. Dr. Sedat Bayrakal Başkanlığı’nda yürütülen, “Uşak İli ve İlçeleri Türk Dönemi Yüzey Araştırması” adlı araştırma Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Uşak Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Önemli Bir Araştırmaya İmza Atıyor

Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Bayrakal tarafından Aralık 2013 tarihinde yapılan, “Uşak İli ve İlçeleri Türk Dönemi Yüzey Araştırması” başvurusu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün 140061 sayı ve 17.07.2014 tarihli yazısıyla kabul edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doç. Dr. Sedat Bayrakal, kapsamlı ve uzun soluklu araştırmayla, Uşak’ın Türk dönemine ait maddi kültür varlıklarını ayrıntılı olarak ilk defa ortaya çıkarmak istediklerini söyledi.

Uşak’ın tanıtımına da çok önemli katkılar sunacak konunun günümüze kadar çalışılmamış olmasının bir avantaj olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Sedat Bayrakal “Çalışmamızda, cami, mescid, türbe, han, hamam, çeşme, mezar taşı, köprü, su kemeri, cumhuriyet dönemine ait konutlar ve yüzeyde bulunacak herhangi bir buluntu veya kalıntı belgelenip, ilgili Bakanlığa rapor halinde sunulacak, ayrıca yine aynı Bakanlığın her sene farklı bir şehirde düzenlediği, Yüzey Araştırma Sonuçları Toplantısı’nda da bir sempozyum bildirisi ile tanıtılacaktır. Araştırma sonuçlarını, Uşak Üniversitesi’nde konferans vermek suretiyle, üniversitemiz çalışanlarına, öğrencilerine ve Uşak halkına tanıtmak arzusu içerisindeyiz. Çalışmaya, şahsım dışında, bölümümüz öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Türkan Acar, Yrd. Doç. Dr. Elif Gürsoy, öğrencilerimiz Hakan Demirtaş ve Muhammet Şık ile Bakanlık Temsilcisi Sayın Kürşat Kaynak iştirak edeceklerdir. Araştırmamıza, baştan beri verdiği desteklerden ötürü Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sait Çelik’e, Uşak Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan’a ve Başkan Yardımcısı Sayın Erol Korkmaz’a, Uşak Üniversitesi BAP Koordinasyon Birimi yetkililerine, Bakanlık Temsilcisi Sayın Kürşat Kaynak’a, Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Sayın Türkan Acar ve Yrd. Doç. Dr. Sayın Elif Gürsoy ile bölümümüz 2. sınıf öğrencileri Hakan Demirtaş ve Muhammet Şık’a şükran ve minnet duygularımı ifade etmek isterim” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik ise Uşak Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünün çalışmalarının önemli olduğuna dikkat çekerek bölgenin kültür envanterine ve tanıtılmasına üniversite olarak katkı verdiklerini söyledi.

Rektör Çelik “Uşak İli ve İlçeleri Türk Dönemi Yüzey Araştırması” konulu araştırmada emeği geçen başta Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Bayrakal ve ekibine ayrıca araştırmaya destek olan Bakanlık temsilcisi Kürşat Kaynak’a ile Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a teşekkür ederek böylesi önemli araştırmalara imza atmaya devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA