Kurduğu Tesisle Bölgenin Turizm Elçisi Oldu

Erzurumlu işletmeci Ali Gümüşçü, Uzundere ilçesi Yedigöller mevkisinde 20 yıl önce kurduğu tesiste hem alabalık yetiştiriciliği hem de yerli ve yabancı turistlere kentin tanıtımını yapıyor.

Tortum Gölü havzasından sızan suların oluşturduğu irili ufaklı göller arasında kalan Yıkık bağlarında, piknik alanları ve dinlenme tesisleri yer alıyor.
Her yıl yerli yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği bölgede 20 yıl önce alabalık çiftliği kuran Ali Gümüşçü (65), zamanla buraya balıkların yetiştirildiği havuz, otel ve restoran da yaptı. En küçüğü 500 metrekare, en büyüğü 20 dönüm olan göllerin etrafında yeşillendirme çalışmasıyla mesire alanları oluşturan Gümüşçü, bölgeye ulaşımın daha iyi sağlanabilmesi için belediyeden aldığı destekle yol yaptı.
Çevre köylerdeki dar gelirli kişileri de iş yerinde çalıştırarak istihdam olanağı sağlayan Gümüşçü, kurduğu tesisle kentin en güzel yerlerinden biri olan Yedigöller'i tanıtarak, yaz aylarında yerli yabancı binlerce kişiyi ağırlıyor.
Gümüşçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurduğu tesisle öncelikle alabalık yetiştiriciliğini özendirmeyi ve insanlara iş imkanı sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Daha sonra bölgede çevre düzenlemesi çalışması yaptıklarını anlatan Gümüşçü, gelen talepleri karşılamakta zaman zaman zorlandığını belirtti.

Yetiştirdiği balığın misafirlere yetmediğini, dışarıdan satın almak zorunda kaldığını belirten Gümüşçü, şunları kaydetti:
"Bu tesisi 20 yıl önce küçük bir alan üzerinde kurdum ama sonra yeni araziler alarak alanı genişlettik. Buradaki eşsiz güzelliğin daha iyi tanıtılması için çeşitli düzenlemeler yaptık. Yaptığımız çalışmalar buraya ayrı bir görünüm kazandırdı. Tesise, İstanbul ve Artvin başta olmak üzere Türkiye'nin her tarafından insanlar geliyor. Gürcistan, Azerbaycan ve birçok komşu ülkeden gelen misafirlerimiz var. Onların konaklayabilmesi ve bu temiz havayı teneffüs etmesi için buraya otel yaptırdım. Önceden gelen kişi sayısı çok değildi ancak özellikle son yıllarda ciddi bir artış yaşadık."
Gümüşçü, tesisle bölgenin tanıtımına katkı sağladıklarını, doğal güzelliği insanlara tanıttıklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA