Eren Üniversitesi Rektörü ve Elazığ Milli Eğitim Müdürü Dost Meclisi'nin Konuğu Oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Elazığ Şubesi'nin bu haftaki ‘Dost Meclisi’ toplantısına Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru katıldı.

Eren Üniversitesi Rektörü ve Elazığ Milli Eğitim Müdürü Dost Meclisi'nin Konuğu Oldu

MÜSİAD Elazığ Şubesi'nin bu haftaki ‘Dost Meclisi’ toplantısının konukları Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru oldu. Dost Meclisi’nin konuklarını MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Av. İbrahim Gök ve üyeleri karşıladı. Eğitim ve öğretim ile ilgili çeşitli konulara dikkat çeken Gök, "4+4+4 sisteminden dolayı okullarda eğitim yarım gün veriliyor, bunun tam güne çevrilmesi halinde daha faydalı olacağına inanıyoruz. Okullarda verilen eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitimi önemsiyoruz. Öğrenci okulda aldığı bilgiyi bu sayede uygulayarak daha başarılı olur. Ayrıca okullar da idareci kadrosuna atama yapılırken siyasi olarak değil de işi bilenler arasından atanırsa verimlilik olur düşüncesindeyiz” dedi.

Kurumun çalışmaları hakkında bilgiler veren İl Milli eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş ise, "Çevre yolunun güney kısmında Yeni Mahalle bölgesinde 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin inşaatı devam ediyor. Bu inşaatı 24 kasımda eğitim öğretime açmayı planlıyoruz. İlimizde şu an 2 erkek imam hatip, 2 Kız imam hatip ve 1 tanede karma imam hatip lisesi mevcuttur. Doğukent’ te Nahit Ergene Ortaokulu açıldı. Ulukent’te bir anaokulu açmayı planlıyoruz. 27 Nokta’da okul inşaatlarımız devam ediyor. Toplamda 2014-2015 eğitim öğretim yılında Elazığ il merkezinde 11 yeni okulu hizmete açılacak. Öte yandan Elazığ Gölcük Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, inşaatı tamamlanana kadar eğitim öğretime Abdullahpaşa Mahallesi'ndeki Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi bünyesinde geçici olarak devam edecek" diye konuştu

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru da, 2007 yılında kurulan üniversitede fakülte ve yüksekokulların bulunduğu 13 ayrı eğitim alanının olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Doğru, "Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından biri üniversite-sanayi işbirliğidir.Üniversitelerde elde edilen temel ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesinin güzel bir aracı olarak üniversite-sanayi işbirliği çeşitli ülkelerde kullanılmaktadır. Bu işbirliği yoluyla sanayinin ihtiyacı olan teknolojik bilgi üniversitelerden ihtiyacı olan firmalara aktarılmaktadır. Kıt kaynakların rasyonel kullanılması açısından bu kuruluşların işbirliğine ihtiyaçları vardır” şeklinde konuştu.

Dost Meclisi toplantısı karşılıklı sohbetlerin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA