Omv Petrol Ofisi'nden 'Ortaklıktan Çıkarma Başvurusu' Açıklaması

OMV Petrol Ofisi Yönetim Kurulu'nun, şirketin hakim ortağı OMV Aktiengesellschaft'ın ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak üzere 24 Temmuz 2014 tarihinde şirkete yaptığı başvuruyu değerlendirdiği ve Şirket paylarının borsa kotundan çıkarılması için Borsa İstanbul Anonim Şirketi'ne başvurulmasına karar verdiği bildirildi.

OMV Petrol Ofisi AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamaya göre, 24 Temmuz 2014 tarihli açıklamada yer aldığı üzere, şirketin hakim ortağı OMV Aktiengesellschaft'ın (OMV AG), 10 Temmuz 2014 tarihinde KAP'ta yaptığı açıklama çerçevesinde, yürürlükte olan Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği uyarınca ortaklıktan çıkarma hakkını kullanmak üzere 24 Temmuz 2014 tarihinde şirkete yaptığı başvuru, şirket Yönetim Kurulu tarafından değerlendirildi.
Tebliğ kapsamında, OMV AG'nin, paylarının tamamına sahip olduğu doğrudan iştiraki olan ve dolayısıyla birlikte hareket ettiği OMV Petrol Ofisi Holding AŞ ("POHAŞ") ile Şirketin oy haklarının Tebliğ'de öngörüldüğü üzere yüzde 95'inden fazlasına sahip olduğu tespit edildi. Beher pay için ödenmesi hesaplanan 4,50 TL ortaklıktan çıkarma bedelinin uygun olduğu ve Tebliğ uyarınca hesaplandığı görüldü.

Şirket paylarının (OMV AG ve birlikte hareket ettiği POHAŞ'ın sahip olduğu paylar hariç olmak üzere) iptali ile bu paylar karşılığında çıkarılacak yeni payların ihracına ve ihraç belgesinin onaylanması için SPK'ya ve aynı zamanda Şirket paylarının borsa kotundan çıkarılması için Borsa İstanbul Anonim Şirketi'ne başvurulmasına karar verildi.

Kaynak: AA