Engelli ve Yaşlıların Demokrasi Mücadelesi

Eskişehir’de, bazı engelli ve yaşlı vatandaşlar, oy verme işlemlerini yakınlarının ve çevredeki vatandaşların yardımıyla gerçekleştirebildi.

Engelli ve Yaşlıların Demokrasi Mücadelesi

Eskişehirliler sabah saatlerinde başlayan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemlerini sürdürüyor. Vatandaşlar, sandık başında duran görevlilerin tarifi doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanını seçmek için oy veriyor.

Oy kullanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini olumlu olarak karşıladıklarını belirterek, seçimin Türkiye ve Türk milleti için hayırlı olması temennilerinde bulundu.

Geçtiğimiz seçimlerde olduğu gibi engelli ve yaşlı vatandaşlar oy verme işlemlerini güçlükle gerçekleştiriyor. ETİ Sosyal Bilimler Lisesi’ne oy vermek için gelen engelli ve yaşlılar, bina girişinde engelli rampası bulunmamasından dolayı şikayetçi. Bina girişine kadar gelen engelliler, burada tekerlekli ve normal sandalyelere oturtularak güçlükle okula sokuluyor.

Yakınlarının sayesinde oy verme işlemini gerçekleştirmek için tekerlekli sandalyeyle okula gelen bir engelli vatandaş, yakınlarının yanında bulunması sayesinde çok fazla zorlanmadığını ama engelliler için gerekli tedbirlerin önceden alınması gerektiğini söyledi.

Öte yandan, yaşlı bir kadın ise binaya kendi imkanlarıyla güçlükle girdi. Daha sonra burada tekerlekli normal bir sandalyeye oturtulan kadın, çevredekilerin ve görevlilerin yardımıyla oy kullanacağı sandığın bulunduğu sınıfa girebildi. Yaşlı kadın, oy kullanma işlemini güçlükle gerçekleştirdiğini anlatarak, “Biraz zorlanıyorum ama bu bir vatandaşlık görevimiz. Onu yerine getirmeye geldim” dedi.

Kaynak: İHA