Ak Parti Gaziantep İl Teşkilatında Kutlama

Cumhurbaşkanlığı seçimini büyük bir oy farkı kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferi, Gaziantep'te havai fişek ve meşaleler yakılarak kutlandı.

Ak Parti Gaziantep İl Teşkilatında Kutlama

Seçim sandıklarının açılmasıyla birlikte AK Parti Gaziantep İl Teşkilatı binasına gelen kalabalık grup, parti binası önünde davul zurna eşliğinde halay çekti. Daha sonra havai fişek gösterisi ve meşalelerle görsel bir şov yapıldı.

Seçim sonuçlarını değerlendiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Hiç bir şey tesadüf değildir. Hiçbir başarı kendiliğinden olmuyor bu başarı da emek var. Yürük var. Alın teri, gayret, inanç, azim, kararlılık var. 2002 de yola çıkarken hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi.

Ona inandık bu ekip güçlü aile buna inandı başbakanımızın liderliğinde bu ülkenin geleceği nokta inandı ve gazi şehir her zaman Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy alarak Ankara’ya gitti. Yine bakın anlımız ak, başımız dik yeni bir tarih yazıyoruz. Yarın sabah güneş çok daha güzel doğacak. Aydınlık çok daha güzel olacak. Çünkü artık milli iradeye daha akim bir Türkiye var. Artık vesayet rejiminin azaldığı bir Türkiye var. Daha demokratik bir Türkiye var. Aşını, ekmeğini büyütebilen daha büyük bir Türkiye var. Öncü ve büyük bir Türkiye var” dedi.

AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer tarif edilmez bir mutluluk içinde olduklarını belirterek, “Gaziantep’teki başarı bu ekibin başarısıdır. Milletvekilleri. Belediye başkanları ilçe teşkilatı başkanları ve bütün partililerin başarısıdır. Ve bugün Allah’ın izniyle Gaziantep’te 9'uncu seçim zaferine de Allah'a şükür imza attık. Ve sayın başbakanımızı bu ülkede 12. Cumhurbaşkanı olarak seçtiler. Ben bütün hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, seçim sonuçlarının 12 yıldan beri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde yapılan faaliyetlerin tamamının, iç ve dış politikanın onayı anlamına geldiğini belirterek, “İnşallah bundan sonra Cumhurbaşkanı olarak sayın başbakanımız ülkemize hizmet etmeye devam edecek. Birde şu önemli 14 muhalefet partisinin birleşmesine rağmen yurt dışındaki güç odaklarının birleşmesine rağmen milletin adamı tek başına milletin oylarıyla hepsine galip geldi. Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da, seçim sonuçlarının iyi analiz edilmesi gerektiğine işaret ederek, “Milletimiz kadir şinaslığını göstererek milletin adamına uzun adama sahip çıktı. Ve bu beklenen sonuçtu. Diğer taraftan öbür partilere baktığımız da kendi genel başkanlarını aday gösteremediler. Çünkü bunun bir hizmet olacağını biliyorlardı. Bugün gördüğümüz tablo da hepsi bir araya geldi oran meydan da sayın başbakanımızın oranı meydan da” şeklinde konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Derya Bakbak ve Mehmet Sarı’da seçim sonucunun önemli bir başarı olduğuna işaret ederek birlik ve beraberlik içinde daha iyi noktalara gelineceğini ifade etti.

Öte yandan seçim sonuçlarının açıklanmaya başlanması sırasında CHP Gaziantep İl Teşkilatı’nda hareketlilik gözlenirken, MHP İl Binası ve BDP il binalarında sessizlik hakimdi.
Kaynak: İHA