Kayseri Müftülüğünden Suriyeli Sığınmacılara İftar

Kayseri İl Müftülüğü Kayseri’de ikamet eden Suriyeli Mültecilere iftar yemeği verdi.

Kayseri Müftülüğünden Suriyeli Sığınmacılara İftar

Kayseri İl Müftülüğü Kayseri’de bulunan Suriyeli mültecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı iftar yemeği Kur'an tilavetiyle başladı.

Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlığil “Bildiğiniz gibi ramazan ayı ve oruç bizim için ayrı bir iklimdir. Kardeşliğin, sevginin, saygının ve merhametin doruk noktaya dayandığı bir iklimdir ve o şekilde de yaşıyoruz. Bu sene Diyanet Başkanlığımız bildiğiniz gibi bir tema ortaya koymuştur. Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın bu ramazan ve her zaman bizde bu münasebetle hem merkez teşkilatımız hem de taşra teşkilatlarımız yani müftülüklerimiz, tüm il ve ilçe teşkilatlarımız ile kimsesiz diyebildiğimiz kimsesiz olduklarını düşündüğümüz insanlarla en azından bir iftar sofrasında beraber olmak bir takım sıkıntılarını paylaşmak onlara sevgi ve muhabbetle kucaklamak güleryüz göstermek bir nebze olsun acılarını dindirmek için çalışma içerisinde bulunduk” dedi.

Maraşlığil “Biz Kayseri Diyanet Vakfı olarak yaptığımız üçüncü iftar önce huzur evinde sonra rehabilitasyon merkezinde ve şimdi de Suriyeli kardeşlerimizle iftar yapıyoruz. 80-90 yıl evvelinde bizi birbirimizden ayırmak isteyen Müslüman Türklerin Hristiyan olduğunu söyleyen insanlara bu bir cevap teşkil ediyor. Suriyeli kardeşlerimiz bizim ülkemize geldiler ve burada sıcak bir karşılayış gördüler. Vatanları bildiler vatanlarımızı, aileleri bildiler ailelerimizi bizim ülkemizde rahat ve huzurlu bir şekilde yaşıyorlar. Kayseri’de tam bilmiyoruz ama valiliğimiz 4 bin civarında Suriyelinin olduğu tahmin ediliyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA