Gülsüm Anneye, ''adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi''Engeli İddiası

Antalya'da 6 yıldır "Umut" adı verilen gence bakan Gülsüm Kabadayı'ya, Muratpaşa Belediyesinin numarataj işlemleri sırasında adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden düşürülmesi nedeniyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından zaman zaman yapılan yardımların yapılamadığı bildirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Abdullah Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muratpaşa Belediyesinin numarataj işlemi yaptığı sırada Gülsüm Kabadayı'nın Antalya'da oturduğu evde başka bir ailenin ikamet ettiğinin tespit edildiğini anlattı.
Bu tespitin ardından Kabadayı'nın adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden düşürüldüğünü belirten Çalışkan, engelli ailelerine yönelik zaman zaman yapılan nakdi yardımların adrese dayalı nüfus kayıt sistemine entegre olarak gerçekleştirildiğini, Kabadayı'nın, sistemden düşmesi nedeniyle bu yardımları alamadığını söyledi.

Aileye her ay ödenen koruyucu aile maaşının ise yattığını, bunda herhangi bir kesintinin olmadığını dile getiren Çalışkan, şöyle konuştu:
"Zaman zaman Gülsüm anneye Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından Umut'un kişisel ihtiyaçları için nakdi yardımlar yapılıyor. Numarataj değişikliğinden dolayı Kabadayı, sistemde gözükmediği için ödeme yapılamıyor ancak bizim yaptığımız ödemelerde kesinti söz konusu değil. Koruyucu aile maaşı yatıyor ama ara nakdi yardımlar yapılamıyor."
Abdullah Çalışkan, ailenin bu yardımlardan da faydalanabilmesi için Gülsüm Kabadayı'nın Antalya'ya geldiğinde adrese dayalı nüfus kayıt sistemine adresini kaydettirmesi gerektiğini bildirdi.
- Başbakan Erdoğan ile görüşmek istiyor
Gülsüm Kabadayı ise 7 aydır Samsun'da tedavi gördüklerini ifade etti.

Ara yardımların kesilmesi nedeniyle zor günler yaşadığını anlatan Kabadayı, sorunun kısa sürede çözüleceğine inandığını dile getirdi.
Öte yandan Kabadayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Samsun ziyaretinde görüşmek istiyor. Başbakan Erdoğan'a Samsun ziyaretinde ulaşmayı amaçladığını belirten Kabadayı, "Başbakanımıza Umut'u göstermek istiyorum. Umarım bu talebimiz Başbakanımız tarafından da olumlu karşılanır" diye konuştu.

Kaynak: AA