Tüba’dan Anadolu Üniversitesine Büyük Onur

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından her yıl verilen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (GEBİP) kazanan 15 genç bilim insanı arasında yer alan Anadolu Üniversitesi (AÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Sevik onuruna bir kutlama töreni düzenlendi.

Tüba’dan Anadolu Üniversitesine Büyük Onur

Rektörlük Senato Odasında düzenlenen törende, Doç. Dr. Cem Sevik’i canı gönülden kutladığını dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, TÜBA-GEBİP 2014 yılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görülen Sevik’in başarısıyla ilgili düşüncelerini şu şekilde aktardı:
“Bu başarı, hem üniversitemiz açısından, hem de kendisi açısından çok önemli ve onur verici. Üniversite olarak özellikle genç bilim adamlarımızın her zaman arkasındayız. Her türlü desteği, katkıyı sağlamaya hazırız. Genç bilim insanlarımızı ödüllendirmenin ve onların önlerini açmanın önemine inanıyoruz. Bundan sonra da bu doğrultuda devam edeceğiz. Kendisini tekrar tebrik ediyorum."
DESTEKLER İÇİN TEŞEKKÜRLER
Doç. Dr. Sevik ise, yaşadığı gurur ve mutluluğu paylaştığı konuşmasında, aday gösterme sürecinde kendisini destekleyen Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu‘na da teşekkürlerini sunarken; "Anadolu Üniversitesi benim için araştırma açısından çok verimli bir ortam oldu. İlk günden beri verdiğiniz destekleriniz için hepinize teşekkür ederim" dedi.

Törenin ardından görüşlerini dile getiren Sevik, ödüle ilgili olarak “Ödül her yıl farklı alanlarda Türkiye Bilimler Akademisi tarafından genç bilim adamlarına veriliyor. Genel olarak seçme kriterleri arasında, bu programa başvuru yapan genç bilim insanlarının kendi alanlarında yapmış oldukları bilimsel katkılar yer alıyor. Bu katkıları ise; makale, kitap, patent ve buna benzer faaliyetler olarak değerlendirebiliriz. Bunların dışında elbette bu ödüle başvururken güncel bir araştırma projesi sunmanız gerekiyor. Sunmuş olduğunuz bu proje de değerlendirmenin içerisine alınmış oluyor” dedi.

HEDEFİMİZ ÇOK BÜYÜK
TÜBA’nın var olan olanaklarının bütçesi oranında bütün alanlarda birçok bilim adamının desteklenmesine yönelik kullanıldığını ve bu sayede de 2014 yılında 15 bilim insanına destek verildiğini belirten Doç. Dr. Cem Sevik, mühendislik alanında öncelikli kriterin yayın ve proje olduğunu ifade etti.

Bu yayınların ise etki faktörü yüksek dergilerde yayımlanmış olması gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Sevik, bu faaliyetlerin yanı sıra üniversite tarafından aday gösterilen dönemde rakiplerin arasından öne çıkılması gerektiğine değindi. Hedeflerinin büyük olduğuna değinen Sevik sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Feridun Ay ve Yrd. Doç. Dr. Nihan Kosku Perkgöz ile birlikte ekip arkadaşları olarak bir çatı oluşturmaya çalışıyoruz. Kendi alanlarında son derece uzman olan arkadaşlarımızla birlikte hem kuramsal hem de deneysel projeler geliştirmeyi hedefleyen bir grubuz. İyi bir ekip oluşturup nanoteknoloji alanında özellikle düşük boyutlu sistemlerde hem deney hem teorik olarak iyi şeyler yapmak istiyoruz. Hedeflerimiz bu anlamda büyük ve eğer gerçekleştirebilirsek hem Anadolu Üniversitesi hem de bizim açımızdan da ileride çok güzel gelişmeler olacak.”
AÜ'NÜN BİLİMSEL DESTEĞİ
Anadolu Üniversitesi tecrübesinin 2012’den bu yana olduğunu belirten Doç. Dr. Sevik “Anadolu Üniversitesinde bir yıl kadar gibi bir süreyle Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli bulundum. Sonrasında da Makine Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev almaya başladım. Anadolu Üniversitesine geldiğimden beri aslında farklı bir yerde olduğumu hissediyorum. Proje konusunda çok önemli destekleri var. Hiçbir üniversitede hayal edemeyeceğiniz destekler bulunuyor. Olanak olarak çok iyi bir noktada olduğumuzu düşünüyorum. Anadolu Üniversitesinde olmak büyük bir şans. TÜBİTAK ve diğer kurumlar aracılığıyla proje yapmaya çalışıyoruz ama Anadolu Üniversitesinde yerel olanakların da olması bizi diğer alanlarda rekabet ettiğimiz araştırmacıların çok önüne geçiriyor. Böyle büyük bir avantajı var. Ayrıca gerek Rektörümüz Prof. Dr. Naci Gündoğan gerekse Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Savaş Koparal ile projeler konusunda paylaşımlarımız oluyor. Gerçekten kendilerinin destekleri bizi iyi motive ediyor. İleride çok iyi şeyler olacağını düşünüyorum” diyerek Anadolu Üniversitesinin bilimsel anlamdaki desteklerine dikkat çekti.
Kaynak: İHA