Solo Türk ve Hawks, 'Mysia'Da Gösteri Yapacak

Körfez Sportif Havacılık Derneği tarafından Edremit Körfezi'nde düzenlenecek Mysia Uluslararası Havacılık Festivali'ne Türk Hava Kuvvetleri'nin gösteri uçağı Solo Türk'ün de katılacağı, Türk Yıldızları için ise görüşmelerin sürdüğü bildirildi.

Körfez Sportif Havacılık Derneği Başkanı Fahrettin Tanınmış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edremit Körfezi'nde geçen yıl ilk kez uluslararası düzeyde yaptıkları Mysia Havacılık Festivali'nin bu yılki hazırlıklarının sürdüğünü söyledi.

Geçen yıl festivali 50 binden fazla kişinin izlediğini vurgulayan Tanınmış, dünyanın en ünlü gece hava akrobasi
gruplarından iki uçaklı İngiliz "Swip Team"in uçak kanatlarından ateş saçarak ve havai fişek atarak gerçekleştirdiği gösterinin büyük beğeni topladığını anlattı.
Önceki yıl ise 10 uçakla 80 civarında sorti yaparak, 284 çocuğu gökyüzüyle buluşturduklarını ifade eden Tanınmış, "Bunlar içinde spastik engelli çocuklar da vardı. 2012'deki bu festivale, İngiltere, Portekiz, İsrail ve Bulgaristan gibi 27 ülkeden akrobasi uçakları gelmişti" dedi.

Bu yıl da gökyüzünde büyüleyici görsel bir şölene imza atmak istediklerini dile getiren Tanınmış, şunları kaydetti:
"Yine Edremit Körfezi'nin Akçay sahilinde yapılacak festival, 5-6-7 Eylül'de olacak. Bu yıl Türk Hava Kuvvetleri bize destek verdi. F-16 uçağı ile gösteri uçuşu yapan Solo Türk, festival açılışında ve sonrasındaki gün izleyenlere unutulmaz anlar yaşatacak. Türk Yıldızları'nın da gelmesini istiyoruz. Başvurumuzu yaptık, görüşmelerimiz sürüyor. Büyük ihtimalle Türk Yıldızları da festivalde gökyüzünü renklendirecek, görsel şölen sunacak."
Mysia'da Romanya'nın resmi ekibi Hawks'ın da 5 uçakla gösteri yapacağını belirten Tanınmış, "Bu ekip de dünyaca tanınıyor. Pervaneli uçakla yapılan bu gösteri de festivalin unutulmazları arasında yerini alacak" ifadesini kullandı.
Tanınmış, bu yıl da yerli ve yabancı 20'nin üzerinde akrobasi uçağın katılmasını beklediklerini dile getirerek, "Yine başarılı öğrencilerimizi gökyüzüyle buluşturalım istiyoruz ancak akaryakıt sıkıntımızı çözmeye çalışıyoruz. Sadece tahsisle veriliyor yakıtımız ve bu bize ciddi sorun oluşturuyor. Ciddi bir sponsor da bulamadık. Edremit'teki küçük sanayici ve esnafın destekleriyle festival yapıyoruz" diye konuştu.

Festivale büyük destek sağlayan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a teşekkür eden Tanınmış, İstanbul, İzmir, Bursa gibi birçok şehirden gökyüzünde sunulacak görsel şöleni izlemeye gelenlerin olacağını, bugünden dernekten bilgi alınmaya çalışıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA